Τσάμπιονς Λιγκ: Επτά ομάδες σφράγισαν την πρόκριση - Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς

Eπτά ομάδες σφράγισαν τo εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής στους ομίλους 5-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Ρεάλ Μαδρίτης μάλιστα, εκτός από την πρόκριση, εξασφάλισε και την πρωτιά στον όμιλό της, ενώ στη διοργάνωση θα συνεχίσουν ακόμη οι Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Γιουβέντους. 


Στον όμιλο της ΑΕΚ (5ος) η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Μπενφίκα. 

Oι Βαυαροί, αν και προέρχονταν από νέο στραβοπάτημα στην Μπουντεσλίγκα (3-3 με τη Φορτούνα), ξέσπασαν απέναντι στους Λουζιτανούς και πήραν το «τρίποντο» με το επιβλητικό 5-1 σκορ, με τους Ρόμπεν και Λεβαντόφσκι να πετυχαίνουν από δύο γκολ και τον Ριμπερί να χρίζεται κι αυτός σκόρερ.

Με αυτή τη νίκη η πρωταθλήτρια Γερμανίας παρέμεινε στο +2 από τον Άγιαξ, που νωρίτερα είχε επικρατήσει με 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, και πλέον οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρώτη θέση στο Άμστερνταμ την τελευταία αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα η Μπενφίκα μετά τη νέα ήττα της «Ένωσης» καπάρωσε την τρίτη θέση στον 5ο όμιλο, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του Europa League.

Στον 6ο όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Λιόν κι έτσι προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Γάλλοι έμειναν στη 2η θέση, αλλά είδαν τη Σαχτάρ που κέρδισε στη Γερμανία με 3-2 χάρη σε γκολ του Τάισον στις καθυστερήσεις να πλησιάζει στους δυο πόντους και να τους απειλεί για την πρόκριση. Έτσι το μεταξύ τους παιχνίδι, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία σε δυο εβδομάδες θα έχει χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες.
Στον 7ο όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης με τέρματα των Μπέιλ (47') και Βάσκεθ (59') και πέρασε νικηφόρα από το «Ολίμπικο», επικρατώντας της Ρόμα με 2-0 σκορ, και, όπως προαναφέραμε, εξασφάλισε εκτός από την πρόκριση και την πρωτιά.
Πάντως στους «32» θα βρεθεί και η ομάδα της «αιώνιας πόλης» καθώς νωρίτερα η Βικτόρια Πλζεν έκανε σπουδαίο «διπλό», επικρατώντας με 2-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη ρωσική πρωτεύουσα.
Τέλος στον 8ο όμιλο η Γιουβέντους, με τέρμα του Μάντζουκιτς πέρασε με 1-0 σκορ το εμπόδιο της Βαλένθια, η οποία μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γιουνγκ Μπόις αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.
Λυτρωτής για τους «κόκκινους διαβόλους» ο Φελαϊνί, ο οποίος σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας στο συγκρότημα του Μουρίνιο τη νίκη-πρόκριση.

Διαβάστε επίσης