Το ΜΕΤΑ Αχαΐας στηρίζει την πορεία για την ανεργία του Δήμου Πατρέων

Στις 3 Απριλίου

Στηρίζουμε την κινητοποίηση κατά της ανεργίας, με την πορεία Πάτρα – Αθήνα που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, με αφετηρία από Πάτρα την Κυριακή 3/4/2016.

Η ανεργία στην πόλη μας βρίσκεται σε εκρηκτικά επίπεδα, πάνω από 38%, 12% πάνω από τους πανελλαδικούς μέσους όρους. Υπήρχε πάντοτε ένα  10%, πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Μετά την μαζική αποβιομηχάνιση των αρχών της δεκαετίας του 90, η πόλη μας, πόλη των δεκάδων χιλιάδων ανέργων βιομηχανικών εργατών, δεν ανέκαμψε ποτέ.

Οι συνδικαλιστικές της οργανώσεις, πάντοτε υποταγμένες στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι Κυβερνήσεις πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, όχι μόνο δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, αλλά εξ αιτίας της πολιτικής τους η κατάσταση οξύνθηκε.

Σήμερα, μετά από οκτώ χρόνια παρατεταμένης ύφεσης και έξη χρόνια μνημονίων, στην πόλη μας 4 στους δέκα συμπολίτες μας είναι άνεργοι, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει έναν άνεργο, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει χρέη, δεν υπάρχει εργατική οικογένεια που να μην ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η πορεία προς την Αθήνα, γενικότερα η οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην ανεργία, ενάντια στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, ενάντια στην μνημονιακή υποδούλωση και καταστροφή, έπρεπε να οργανώνεται από τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με την ταξική υποταγή τους, με την απαξίωση και την πολιτική τους χρεοκοπία, αδυνατούν και δεν θέλουν, να οδηγήσουν την εργατική τάξη σε νίκες, γίνονται υποχείρια ή και συνοδοιπόροι των Κυβερνήσεων και της πολιτικής τους.

Για αυτούς τους σύντομους λόγους, θεωρούμε επιβεβλημένη την συμμετοχή μας στην πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων

Καλούμε τους ανέργους συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους, πρωτίστως την εργατική νεολαία να δώσουν βροντερό το παρόν τους. Για όσο ο καθένας τους μπορεί.

Η συμμετοχή μας, θα είναι καταλυτική για τους μελλοντικούς μας αγώνες, για την συνείδηση μας.