ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεσμεύονται λογαριασμοί δύο εταιρειών και πέντε Πατρινών για το "ξέπλυμα" χρήματος της Καθολικής Εκκλησίας - Ποιοι είναι - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της έρευνας για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" και υπεξαίρεση από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων δύο μονοπρόσωπων εταιρειών της Πάτρας καθώς και πέντε επίσης Πατρινών φυσικών προσώπων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το tempo24.news η διάταξη της δέσμευσης των Τραπεζικών λογαριασμών υπογράφεται από τον Πρόεδρο της  Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες και αφορά σε εταιρείες με δραστηριότητα στην Πάτρα αλλά και φυσικά πρόσωπα η πλειοψηφία των οποίων διαμένουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα εκ των οποίων κάποιοι  δραστηριοποιούνται στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και κάποιοι είναι ιδιοκτήτες Πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Αρχής, από την έρευνα προέκυψε πως φυσικά πρόσωπα που διαχειρίζονταν τραπεζικούς λογαριασμούς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου θρησκευτικού χαρακτήρα, μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τρίτα φυσικά και νομικά πρόσωπα χωρίς να δικαιολογηθούν οι συγκεκριμένες συναλλαγές.

Όπως επισημαίνει η Αρχή, το ποσό που αποκομίστηκε από τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ, και τα πέντε φυσικά πρόσωπα καθώς και οι δύο μονοπρόσωπες εταιρείες τέλεσαν την αξιόποινη δράση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατάσχονται και δημεύονται περειουσιακά στοιχεια των φυσικών προσώπων αξίας ίσης με το προϊον της εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.news οι δύο εταιρείες είναι μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ και μία Ετερόρρυθμη. Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης και της αναψυχής, με τη μία να έχει διακόψει τη δραστηριότητά της από τον Ιούλιο του 2023.

Από το έγγραφο της Αρχής επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tempo24.news σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, (και ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα του εγγράφου) είχε συσσωρεύσει χρέη χιλιάδων ευρώ σε στοιχηματισμό σε πρακρορεία ΟΠΑΠ της Πάτρας (για τους οποίους επίσης δεσμεύονται οι λογαριασμοί)

Τα χρέη, στο σύνολο ή μερικώς, εξοφλήθηκαν με τέσσερα εμβάσματα τα οποία κάλυψε Καθολική Μητρόπολη της χώρας. Πρόκειται μάλιστα για εμβάσματα τα οποία ανέρχονταν σε ποσά από 10.000 έως 15.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Πρακτορείων είχαν εκφράσει σε συνομιλητές τους έντονα παράπονα για το ύψος των οφειλών του συγκεκριμένου επιχειρηματία και μάλιστα η υπόθεση είχε συζητηθεί ευρέως σε κύκλους όμορους του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

7a20d246-79bb-4fea-87b1-0e79c1a38e11.jpg

 

 

 

2bc9c862-c491-4c84-9ae8-12077cd5587d-_2_.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ