Στην Κίνα βρέθηκε η Χριστίνα Σταρακά - ΦΩΤΟ

Η Χριστίνα Σταρακά στην Κίνα, σε επίσημη επίσκεψη Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων

Με την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων βρέθηκε στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής στην Κίνα, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, κ. Yang Zhenwu.

Η βουλευτής συμμετείχε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, σε σειρά συναντήσεων εργασίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Κίνα, κ. Ευγένιο Δημήτριο Καλπύρη, τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, κ. Wang Dongming, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, κ. Yang Zhenwu, τον Επίτροπο της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλισης Υγείας, κ. Zhang Ke, τον Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου του Πεκίνου, κ. Hou Junshu, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Wu Xiuzhang και τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος, κ. Lu Kang.

Με αφορμή την παρουσία της στην Κίνα, η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά και τιμή συμμετείχα στην πρώτη επίσκεψη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στην Κίνα. Η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν να διδαχθούν πολλά από τη βαθιά σοφία των αρχαίων πολιτισμών τους, να εμβαθύνουν τη στρατηγική τους συνεργασία και να ενδυναμώσουν περαιτέρω τις καλές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση. Οφείλουμε έτσι να αναβαθμίσουμε σταθερά την έμπρακτη συνεργασία μας σε όλα τα πεδία, με επίκεντρο την προώθηση των επενδύσεων και τη συνεργασία στον ναυτιλιακό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό παράλληλα η ελληνική οικονομία να αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματά της και να γίνει περισσότερο εξωστρεφής, ανασυγκροτώντας την παραγωγική της βάση σε συγκεκριμένους τομείς με στόχο τη βελτίωση και ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ των δύο χωρών.» 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ