Δολοφονία στα Καμένα Βούρλα: Πώς «πιάστηκε» μέσω Facebook η 50χρονη

Το κίνητρο

Στη σύλληψη της 50χρονης, που είχε προσαχθεί νωρίτερα ως κύρια ύποπτος για την δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα, προχώρησαν οι Αρχές, έπειτα από σχετικό ένταλμα της Εισαγγελίας.

Οι αστυνομικοί την οδήγησαν στον Εισαγγελέα από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το enikos.gr, η 50χρονη συνεχίζει να παραμένει «σκληρή και αμίλητη».

Την ίδια στιγμή, η βεβαιότητα των αστυνομικών για την ενοχή της βασίζεται σε δύο στοιχεία:

Πρώτον, την ώρα που οι ιατροδικαστές προσδιορίζουν την δολοφονία της 84χρονης, κανένα άλλο άτομο δεν βγήκε ή μπήκε στο σπίτι του θύματος, όπως προκύπτει και από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Δεύτερον, τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η 50χρονη την ημέρα εκείνη, έχουν εξαφανιστεί. Η 50χρονη, ερωτώμενη από τους αστυνομικούς για το πού βρίσκονται αυτά, φέρεται να απάντησε ειρωνικά ότι, «πάτε να τα βρείτε μόνοι σας, δεν ξέρω». 

Πώς «πιάστηκε» από το Facebook

Σύμφωνα με το MEGA, το αποτύπωμα του παπουτσιού της 50χρονης ήταν το καταλυτικό στοιχείο στην υπόθεση που απέδειξε την εμπλοκή της, το οποίο και προέκυψε από τη Διεύθυνση Χημικών Εξετάσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, οι Αρχές εντόπισαν στο σημείο της δολοφονίας αποτύπωμα παπουτσιού με αίμα. Βάσει αυτού κατόρθωσαν να εντοπίσουν από το περίγραμμα το παπουτσιού το μέγεθος, αλλά και τον τύπο του υποδήματος.

Αρχικά, είδαν από την κάμερα την 50χρονη και ο τύπος του παπουτσιού της ταυτιζόταν με το εύρημα. Στη συνέχεια εντόπισαν φωτογραφία στο Facebook που είχε αναρτήσει η 50χρονη, στην οποία φαινόταν το συγκεκριμένο παπούτσι. Βέβαια, η 50χρονη είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα παπούτσια αυτά όταν ερωτήθηκε από τις Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η 50χρονη πιθανότατα επιχείρησε να κλέψει τα χρήματα που είχε η 84χρονη. Ένα άλλο σενάριο αναφέρει πως η 84χρονη αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής από την δράστιδα και την κάλεσε να μιλήσουν, η απειλή όμως πως θα μιλήσει στην Αστυνομία ίσως να οδήγησε στη δολοφονία της.

Το κίνητρο

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το κομπόδεμα που είχε η άτυχη ηλικιωμένη στο σπίτι της. Μάλιστα, η ίδια το έλεγε στο στενό της περιβάλλον ότι είχε πάντα μαζί της κάποια χρήματα για ώρα ανάγκης, μη γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο ακόμη και για τη δολοφονία της.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως, μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο εάν κατάφερε η γυναίκα να πάρει χρήματα από την ηλικιωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά στο κάδρο των ερευνών είχε μπει το κίνητρο των περιουσιακών στοιχείων της 84χρονης, γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι υπήρχε πιο άμεσο και εύκολο κέρδος για το δράστη της δολοφονίας.

 

ΠΗΓΗ