«Είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» - Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά το τροχαίο του πατέρα του

Έχει περάσει τον πρώτο μεγάλο κίνδυνο, επικοινωνεί, δήλωσε ο ηθοποιός

Στο πλευρό του πατέρα του βρίσκεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 76χρονος πατέρας του ηθοποιού, Μανώλης, παρασύρθηκε από μηχανή ενώ κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στο Mega για το περιστατικό, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δήλωσε ότι ο πατέρας του είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. «Είναι σταθερά αλλά κρίσιμη η κατάσταση από ότι μας λένε οι γιατροί. Έχει περάσει τον πρώτο μεγάλο κίνδυνο νομίζω. Επικοινωνεί, μιλάει. Έχει πολλά χτυπήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι λέει ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου

Το πρωί της Τρίτης μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο Κώστας Δανδουλάκης, αναπληρωτής διοικητής Βενιζελείου Νοσοκομείου και ανέφερε ότι ο Μανώλης Παπακαλιάτης είναι «τυχερός παρότι τραυματίας», λέγοντας «έγινε πρόσκρουση όταν έπεσε πάνω του ένα μηχανάκι με δύο επιβαίνοντες, έναν πατέρα και ένα γιο. Δεν είχαν καμία βλάβη και επέστρεψαν σπίτι τους. Ο Μανώλης Παπακαλιάτης είναι ένας πολυτραυματίας, παρόλο αυτά είναι τυχερός γιατί τα κατάγματα είναι αντιμετωπίσιμα. Έχει αιμάτωμα στο κεφάλι, κατάγματα στα ζυγωματικά στο πρόσωπο, στη μέση, στα πλευρά, στη λεκάνη. Επίσης, ανοιχτό κάταγμα στον μηρό και στην κνήμη. Από την αρχή είχε και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον».

Στη συνέχεια ο κ. Δανδουλάκης ανέφερε: «Υπεβλήθη σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση για το ανοιχτό κάταγμα στον μηρό και για την κνήμη. Όλες οι άλλες βλάβες θα αντιμετωπιστούν συντηρητικά σύμφωνα με τους γιατρούς. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πολύ χαμηλή αναπνευστική υποστήριξη και -σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες- δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, η κατάστασή του είναι σταθερή».

Τέλος, ο κ. Δανδουλάκης ανέφερε ότι στο πλευρό του επιχειρηματία είναι από την πρώτη στιγμή τα παιδιά του, με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να φτάνει στο νοσοκομείο μετά τη μία τα μεσάνυχτα.

Πώς έγινε το τροχαίο

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Άι Γιάννης της Κνωσού όταν ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν ένας 57χρονος και ένας ανήλικος παρέσυρε τον Μανώλη Παπακαλιάτη που επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τον 76χρονο και τον ανήλικο συνεπιβάτη του δικύκλου.

Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με τον γνωστό επιχειρηματία να φέρει βαρύτατα τραύματα και τον ανήλικο συνεπιβάτη του δίκυκλου να φέρει ελαφρά τραύματα.

 

ΠΗΓΗ