Champions League: Πρώτη νίκη για Μίλαν στη League Phase και «πεντάρα» της Μονακό επί του Ερυθρού Αστέρα

Η Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη ζόρισε τη Μίλαν, αλλά οι “ροσονέρι” πήραν την πρώτη τους νίκη στη League Phase του Champions League, επικρατώντας με 3-1 στο “Σαν Σίρο”.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι Βέλγοι από το 40′, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισαν. Εντός έδρας “περίπατος” για την Μονακό επί του Ερυθρού Αστέρα (5-1). Δυο γκολ ο Ράιντερς στο ματς του Μιλάνου και δυο τέρματα ο Μιναμίτο στο Πριγκιπάτο.

Μια δύσκολη βραδιά για τη Μίλαν, στο εντός έδρας ματς με την Κλαμπ Μπριζ, “μεταμορφώθηκε” τελικά σε 3-1 και στην πρώτη νίκη της ομάδας στο φετινό Champions League, μετά από δυο ήττες. Τις δυο νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές έφτασε η Μονακό, που έκανε… πλάκα στο Πριγκιπάτο, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (5-1).

Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ 3-1

Η εκπληκτική εκκίνηση του Χρήστου Τζόλη και της Κλαμπ Μπριζ μέσα στο “Σαν Σίρο” έφερε μεγάλη γκρίνια στους οπαδούς της Μίλαν. Ο Έλληνας επιθετικός είχε τρία καλά σουτ στην εστία των γηπεδούχων στο πρώτο επτάλεπτο, με τον Μενιά να βγάζει με δυσκολία τα δυο. Αμέσως μετά (8′), ο Ορντόνιεθ έπιασε απίθανο σουτ από τα 20 μέτρα και η μπάλα τράνταξε το δοκάρι των “ροσονέρι”!

Η Μίλαν ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια, αλλά ο Λεάο φάνηκε να είναι η μοναδική απειλή στην εστία των φιλοξενούμενων. Τελικά, η άνοδος των “ροσονέρι” και η ποιότητα του Πούλισικ έφεραν το 1-0. Στο 34 ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός έκανε μια απευθείας εκτέλεση πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Κλαμπ Μπριζ να μένει με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ονιεντίκα (40′) με κόκκινη κάρτα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σοκαριστικό τρόπο για τη Μίλαν, αφού η Κάμπ Μπριζ έφερε το ματς στα ίσα (51′). Ο Φέτλεσεν έστρωσε στον Σάμπε -που είχε μόλις περάσει στο ματς- κι εκείνος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Μίλαν βγήκε στην επίθεση και στο 61′ έφτασε στο 2-1 με τον Ράιντερς. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 στο 71′ με το δεύτερο τέρμα του Ράιντερς στον αγώνα.

Την επόμενη αγωνιστική, η Μίλαν θα δώσει ένα «λαμπερό» ευρωπαϊκό clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ η Κλαμπ Μπριζ θα φιλοξενήσει την Άστον Βίλα.

Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 5-1

Ο Ερυθρός Αστέρας δέχθηκε μεγάλη πίεση από την Μονακό, από το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο 4′ ο Μπεν Σεγκίρ κατέβασε στην αντίπαλη περιοχή αλλά από πολύ κοντά πλάσαρε άστοχα. Οι Μονεγάσκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 20′ έφτασαν στο 1-0. Ο Μιναμίνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων (έγινε και έλεγχος για οφσάιντ) και νίκησε εντελώς αμαρκάριστος σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα των Σέρβων.

Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και επτά λεπτά μετά έφτασε στην ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο Εντιαγέ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-1. Η Μονακό, όμως, ήταν αυτή που πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 2-1. Ο Εμπολό ευνοήθηκε από μια κόντρα και με σουτ από τα όρια της περιοχής, έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα.

Η Μονακό είχε το.. πάνω χέρι στην επανάληψη, στο 54′ έφτασε στο 3-1 με τρομακτικό μακρινό σουτ του Σινγκό, ενώ τέσσερα λεπτά είδε τον Εμπολό να σκοράρει και το τέρμα να ακυρώνεται για χέρι. Στο 66′ οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” ένα νέο γκολ, αλλά ο Ακιούς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι. Το 4-1 διαμορφώθηκε στο 70′ με το δεύτερο γκολ του Μιναμίτο στο ματς, ενώ στο 90+7′ ο Ακλιούτσε ολοκλήρωσε το “πάρτι” των γηπεδούχων.

Την επόμενη (4η) αγωνιστική της League Phase του Champions League, η Μονακό θα πάει στην έδρα της Μπολόνια, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχει μεγάλο ματς στη Σερβία, κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

 

ΠΗΓΗ