Ο «Μικρός Ήρωας» έγινε γραμματόσημο

Τον θρύλο του Μικρού Ήρωα και τις φανταστικές περιπέτειες των φίλων του ζωντανεύουν τα γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «Παιδί και Γραμματόσημο – Μικρός Ήρωας» που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες τα ΕΛΤΑ.

Ο Μικρός Ήρωας, το πρώτο ελληνικό κόμικ, ξεχώρισε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, για τα διαχρονικά του μηνύματα: η πίστη στα ιδανικά, ο αγώνας για την ελευθερία, η αντίσταση ενάντια στη βαρβαρότητα και η πατριωτική περηφάνεια σημάδεψαν τις καρδιές των αναγνωστών του, με τον επικό ύφος γραφής και την απλή, κατανοητή γλώσσα. Από τις 23 Οκτωβρίου, οι πρωταγωνιστές του Μικρού Ήρωα θα ταξιδεύουν πάνω στα ελληνικά γραμματόσημα έχοντας κερδίσει και μία θέση στην φιλοτελική ιστορία του τόπου μας.

 

Τα τέσσερα γραμματόσημα της Σειράς απεικονίζουν τον Σπίθα και τον Γιώργο Θαλάσση σε φανταστικές περιπέτειες από τα τεύχη: Ο Τρελός Ποδηλάτης (τεύχος 785, 19 Μαρτίου 1968), Το Σάλπισμα της Νίκης (τεύχος 9, 21 Απριλίου 1953), Όλα για την Ελλάδα τεύχος 5, 24 Μαρτίου 1953) και Η Γαλανόλευκη Κυματίζει (τεύχος 87, 19 Οκτωβρίου 1954).

Η συλλογή συμπληρώνεται από Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Set Pack με όλα τα προϊόντα μαζί. Διατίθεται στα Καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο e-shop philotelismos.gr.