Θ. Τουλγαρίδης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την υπολειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, όπως και όλων των Δήμων

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, απαντώντας στην παράταξη της Ν.Δ. «Πάτρα ενωμένη» και στον εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. του Οργανισμού, Γιώργο Μαντζουράνη, που υποστήριξε ότι απαξιώνονται τα ΚΑΠΗ από την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, δηλώνει τα εξής:

«Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πάτρα ενωμένη» στο Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, που μας κατηγορεί ότι δεν προγραμματίζουμε προσλήψεις για τα ΚΑΠΗ και έτσι τα απαξιώνουμε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, που μας ενδιαφέρουν, προσλαμβάνουμε εργαζόμενους, π.χ. για τις καλοκαιρινές παιδικές κατασκηνώσεις, φαίνεται ότι ή έχει πλήρη άγνοια για το τι ακριβώς συμβαίνει ή παραπληροφορεί εσκεμμένα.

Κι αυτό, γιατί είναι ευρέως γνωστό, ότι οι πάσης φύσεως προσλήψεις, τόσο οι μόνιμες, όσο και οι ορισμένου χρόνου, εγκρίνονται από την Κυβέρνηση και το αντίστοιχο Υπουργείο Εσωτερικών.

Προφανώς λοιπόν, επιδιώκει να αποκρύψει τις ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, για την απαγόρευση των προσλήψεων, την υποχρηματοδότηση των Δήμων, τόσο για την μισθοδοσία των εργαζομένων, όσο και για την δημιουργία έργων και δράσεων και να τις μεταθέσει στην Δημοτική Αρχή, κατηγορώντας την

ότι τάχα δεν ενδιαφέρεται για την λειτουργία των κοινωνικών της δομών, όπως τα ΚΑΠΗ.

Αποκρύπτει το γεγονός ότι ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι, στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και πόρων, με αποτέλεσμα κοινωνικές δομές, όπως τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ, οι Παιδικοί Σταθμοί τα ΚΔΑΠαΜΕΑ και άλλες, λόγω και των αποχωρήσεων των υπαλλήλων τους, να δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, με κίνδυνο να κλείσουν. Κι αυτό, επειδή στόχος της κυβέρνησης είναι  η συρρίκνωση των δημόσιων δημοτικών υπηρεσιών και η ανάληψή τους από  εταιρείες και επενδυτές, ώστε αυτοί να αναπτυχθούν και να κερδοφορήσουν.

 

Για τους παραπάνω λόγους ποτέ η παράταξή του δεν καταγγέλλει την συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική, απεναντίας της δίνει «χείρα βοηθείας»  θολώνοντας τα «νερά», για το ποιος φταίει, που δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Πρόσφατα άλλωστε η παράταξή του δεν ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την κυβέρνηση για άρση της απαγόρευσης των μόνιμων προσλήψεων και της μονιμοποίησης των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.

Είναι συνυπεύθυνη η παράταξή του,  για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος μας.

 

Μας καλεί να ενισχύσουμε τα ΚΑΠΗ, με εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες του Δήμου, όμως και σ’ αυτές, οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι απ’ όσους απαιτούνται, κυρίως λόγω συνταξιοδοτούμενων και απαγόρευσης πρόσληψης άλλων.

 

Ο ΚΟΔΗΠ και η Δημοτική Αρχή, παρά την προσπάθεια αμαύρωσης όλων των προσπαθειών μας και της κατασυκοφάντησής μας, θα συνεχίσει να προσπαθεί για την καλύτερη λειτουργία των δομών του Δήμου, με όσα μέσα διαθέτει, για το καλό του λαού της Πάτρας και παράλληλα θα διεκδικεί από την κυβέρνηση μόνιμες προσλήψεις και την χρηματοδότηση, που είναι υποχρεωμένη να δώσει.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στις ανάγκες των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, μέσα από διαφορετικές δράσεις, όπως τα καλοκαιρινά μπάνια που παρείχαμε δωρεάν, τις εκδρομές, τις ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε στην πλευρά εκείνων, που έχουν ανάγκη και όχι εκείνων που ευθύνονται για τα δεινά του λαού μας».