Θεόδωρος Βασιλόπουλος: Συνάντηση με το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αχαΐας

Μετά τη διάθεση εξοπλισμού για τα γραφεία τους

Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, από το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες του νομού Αχαΐας.

Σκοπός της επίσκεψης, της Προέδρου, Νικολίτσας Μαμασιούλα, του αντιπροέδρου Νίκου Βισβάρδη, της γενικής γραμματέως, Μαρίας Κουρμπανά και του ταμία Κώστα Αντωνόπουλου, ήταν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, τόσο προς τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, όσο και στον κ. Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του, για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη που τους προσέφεραν, διαθέτοντάς τους εξοπλισμό για τα γραφεία τους, μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός που τους παραδόθηκε, ήταν: 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 γραφεία και 25 καρέκλες.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την δημιουργία ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως και ισότιμα τα δικαιώματα τους, μέσα από την αποτελεσματική συμμετοχή στην αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με αναπηρίες Ν. Αχαΐας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2002, έχει 65 ενεργά μέλη και 32 αθλητές-τριες. Υπάρχουν τρεις ομάδες άθλησης: Κολύμβηση, Στίβος και Άρση βαρών, με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους , πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες άρσης βαρών επί πάγκου.

O Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την βούληση της Περιφέρειας να είναι αρωγός στα ζητήματα που τους απασχολούν, προσφέροντας λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, υπογραμμίζοντας:  «Ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα στάσης ζωής. Είναι βασικός στόχος αλλά και χρέος μας να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ