Ολυμπιακός - Πρίμορατς 8-7: Έδειξαν χαρακτήρα στα πέναλτι για την πρώτη νίκη της σεζόν

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-7 στα πέναλτι (12-12 κανονική διάρκεια) και πήραν τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός κοντραρίστηκε με την Πρίμορατς στο "Καπαγέρωφ" για την 1η αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους φέτος, επικράτησαν 8-7 στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να λήγει 12-12. Δύο βαθμούς πήραν οι Πειραιώτες, έναν οι φιλοξενούμενοι.

Το ματς

Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με την Πρίμορατς να προηγείται με 4-3. Η ομάδα από το Μαυροβούνιο είχε πετύχει τρία τέρματα στον παραπάνω, με τους ερυθρόλευκους να το... ψάχνουν στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο οκτάλεπτο, ωστόσο η Πρίμορατς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα ξανά για το +2. Οι ερυθρόλευκοι στα τελευταία δύο λεπτά έκαναν το comeback, με δύο πέναλτι και ένα γκολ στον παραπάνω, για να κλείσουν το πρώτο μέρος μπροστά με 8-7.

Οι ερυθρόλευκοι βελτίωσαν την άμυνά τους στο τρίτο οκτάλεπτο. Μάλιστα, το πρώτο γκολ της περιόδου σημειώθηκε 2:50 για το φινάλε του οκταλέπτου. Το παιχνίδι άνοιξε κάπως στα τελευταία λεπτά, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το προβάδισμά τους, με το σκορ να είναι στο 10-9.

Στην τέταρτη περίοδο, η Πρίμορατς με ένα 2-0 πήρε προβάδισμα, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και το οκτάλεπτο έληξε ισόπαλο 12-12, με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες μέχρι το 5-5. Η εκτέλεση του Γενηδουνιά σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο, ο Τζωρτζάτος απέκρουσε και κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό. Ο Ζερδεβάς πήρε την "σκυτάλη" απέκρουσε πέναλτι των Μαυροβούνιων και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη (δύο βαθμούς).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-3, 2-2, 2-3

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Πούρος 1, Μπούσλιε 1, Δήμου 3, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Τζωρτζάτος.
Πρίμορατς: Μασάρο, Μπργκούλιαν, Σ. Τσέτκοβιτς 3, Σουσιασβίλι 4, Μίρσιτς 1, Μούρισιτς, Μάτκοβιτς 3, Περόφ, Βίτσο 1, Μπρίκιτς 2, Π. Τσέτκοβιτς 1, Στανόγιεβιτς 3, Ντ. Τσέτκοβιτς.