Σαλάτα με φακές και λαχανικά

Αυτή η σαλάτα με φακές και λαχανικά είναι η απόλυτη επιλογή για ένα θρεπτικό και γευστικό μεσημεριανό γεύμα.

Συνδυάζει την πλούσια γεύση των οσπρίων με φρέσκα λαχανικά και είναι ιδανική για να την απολαύσετε είτε ζεστή είτε κρύα. Επίσης, αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να εξελιχθεί καθώς θα την ετοιμάζετε!

Υλικά:

– 1 φλιτζάνι φακές
– 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
– 1 πιπεριά (κόκκινη ή κίτρινη), ψιλοκομμένη
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές ξίδι (ή χυμό λεμονιού)
– Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
– Μαϊντανό ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Οδηγίες

1. Προετοιμασία των φακών: Ξέπλυνε τις φακές και βάλτες σε μια κατσαρόλα με νερό. Βάλε να βράσουν για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σούρωσέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν.

2. Προετοιμασία λαχανικών: Σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Πρόσθεσε το καρότο και την πιπεριά και συνέχισε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά.

3. Συνδυασμός: Σε ένα μπολ, συνδύασε τις φακές με τα σοταρισμένα λαχανικά. Πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι (ή χυμό λεμονιού), αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.

4. Γαρνίρισμα: Σέρβιρε τη σαλάτα σε πιάτο και γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο.

Σερβίρισμα: Μπορείς να σερβίρεις τη σαλάτα ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι νόστιμη και υγιεινή, ιδανική για το μεσημεριανό τραπέζι!

Καλή όρεξη!

patrisnews.com