Ξηρά χείλη: Πώς να τα επανορθώσεις

Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι τα χείλη μας γίνονται ξηρά, σκάνε και σε πολλές περιπτώσεις αιμορραγούν μόνο κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του έτους. Όμως σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι μετά την επιστροφή από τις διακοπές, λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο ή τις πρώτες δροσερές ημέρες της μετάβασης από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, τα χείλη τείνουν να είναι πιο ξηρά από το συνηθισμένο.

Οι αιτίες

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μια και μόνο αιτία από την οποία προκαλείται το σκάσιμο στα χείλη. Εκτός από την έκθεση στον ήλιο, τις μέρες με αέρα και τον έντονο κλιματισμό σε εσωτερικούς χώρους, μια από τις πιο συχνές αιτίες είναι επίσης η αφυδάτωση. Γι’ αυτό θα πρέπει να αναρωτηθείς πόσο νερό πίνεις στην καθημερινότητά σου. Είναι από τις πιο κοινές συνήθειες που προκαλούν την ξήρανση του βλεννογόνου των χειλιών, όπως συμβαίνει όταν φοράς ένα κραγιόν που περιέχει συστατικά τα οποία δεν είναι κατάλληλα για το δέρμα σου.

Συστατικά που φροντίζουν τα χείλη

Τα έλαια είναι οι καλύτεροι «φίλοι» των χειλιών γιατί τους χαρίζουν θρέψη. Έλαια όπως το jojoba και το αμυγδαλέλαιο, αλλά και το μέλι και οι σπόροι γκρέιπφρουτ, πλούσιοι σε βιταμίνη Ε είναι ιδανικά για τη φροντίδα των χειλιών.

Το lip balm

Πρόκειται για ένα must-have προϊόν ομορφιάς που μπορεί όμως περιστασιακά να αμελείς να εφαρμόζεις γιατί δεν νιώθεις ότι τα χείλη σου το έχουν ανάγκη. Αυτού του είδους προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με συνέπεια, καταπραϋντικά και θεραπευτικά, για να τα έχεις στην τσάντα σου και να τα εφαρμόζεις τακτικά μέσα στην ημέρα και πάντα το βράδυ πριν πας για ύπνο.

jenny.gr