Καιρός: Έρχεται «ψυχρό μέτωπο» και πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα υποχωρήσει κατά 5 περίπου βαθμούς

Καλοκαιρινός ο καιρός από την Παρασκευή καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το κύμα καλοκαιρίας διαδέχεται την Κυριακή μία ψυχρή αέρια μάζα η οποία φέρνει πτώση του υδραργύρου.

Σε ανάρτησή του στο Χ, σήμερα, Τρίτη, ο Θοδωρής Κολυδάς επεσήμανε ότι: 

«Η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεπεράσουμε τους 30°C σε πολλές περιοχές, ωστόσο η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά -φθινοπωρινά επίπεδα (χάρτες)».

Η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων από σήμερα

Με νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια, χαμηλές εντάσεις ανέμων και λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας θα κυλήσουν οι ημέρες μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα επίπεδα των 30 βαθμών. Την Παρασκευή και το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα είναι καλοκαιρινό, με πολλή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει γύρω στους 32-33 βαθμούς.

Σήμερα Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα με νεφώσεις. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις το πολύ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 29 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-09-2024
Στο Ιόνιο και την Ήπειρο αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-09-2024
Στο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε προβλέπεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-09-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη χώρα.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-09-2024
Αίθριος καιρός σε όλη χώρα.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στανατολικό και το νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΗΓΗ