Παύλος Φύσσας: Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία

Η μητέρα του άφησε ανθοδέσμη στο Μπλόκο της Κοκκινιάς

Με μια συμβολική και συγκινητική ενέργεια της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, ολοκληρώθηκε η μεγάλη αντιφασιστική πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του μουσικού.

Η πορεία κινήθηκε από το Κερατσίνι προς τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όπου η Μάγδα Φύσσα άφησε μια ανθοδέσμη, λέγοντας «τους φέραμε τον Παύλο εδώ» και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα, ενώ στη συνέχεια τόσο η ίδια μαζί με τους διαδηλωτές τραγούδησαν «Το αρκοντεόν» του Μάνου Λοΐζου.

fissas-101_1.jpg

Η Μάντρα του Μπλόκου Κοκκινάς είναι το σημείο όπου στις 17 Αυγούστου του 1944 εκτελέστηκαν 74 αγωνιστές και αγωνίστριες που μετείχαν στον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας ενάντια στους ναζιστές κατακτητές.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, με κυρίαρχο σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί». Μεταξύ άλλων, εκατοντάδων διαδηλωτών, συμμετείχαν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του, η οικογένεια του, και φίλοι του.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Φύσσα 60, στο μνημείο του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

 

ΠΗΓΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ