Χαριτωμένος ιπποπόταμος γίνεται viral σε ζωολογικό κήπο της Ταϊλάνδης

Διαθέτοντας μια χαριτωμένη γοητεία που όμοιά της δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μωρό ιπποπόταμο, η δύο μηνών Μου-Ντενγκ προσελκύει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον ανοιχτό ζωολογικό κήπο Khao Kheow της Ταϊλάνδης από ποτέ άλλοτε.

Η Μου-Ντενγκ, που στα ταϊλανδέζικα σημαίνει «χοροπηδηχτό γουρούνι», έγινε πασίγνωστη όταν τα βίντεο του έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Πολλά από τα βίντεο βιντεοσκοπήθηκαν από τον φύλακά του κήπου, Atthapon Nundee, ο οποίος κατέγραψε ορισμένες από τις αλληλεπιδράσεις τους.

«Την βιντεοσκοπούσα από την πρώτη μέχρι τη 15η ημέρα και ανέβασα αυτό το κλιπ που είχε πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές», δήλωσε ο Atthapon στο Reuters τη Δευτέρα.

Ο λογαριασμός της Μου-Ντενγκ στο TikTok έχει πλέον 2,6 εκατομμύρια followers και η φήμη της έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους τοίχους του περιβόλου του ζωολογικού, εμπνέοντας έργα τέχνης και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες από τους φανατικούς θαυμαστές της. Μόλις πρόσφατα η εταιρεία λιανικής πώλησης καλλυντικών Sephora Thailand άρχισε να παρουσιάζει τη Moo Deng σε προωθητικές ενέργειες για προϊόντα ρουζ με το σλόγκαν «Φορέστε το ρουζ σας σαν μωρό ιπποπόταμος».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου, Narungwit Chodchoy, ο ζωολογικός κήπος βλέπει σήμερα 3-4.000 επισκέπτες κάθε ημέρα, σε αντίθεση με τον συνήθως μέτριο αριθμό των 800 περίπου επισκεπτών αυτή την εποχή του έτους. Τα Σαββατοκύριακα δέχονται περίπου 10.000 επισκέπτες ανά ημέρα, σε αντίθεση με τους συνήθεις 4-5000.

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ