Αντίστροφη μέτρηση για την αυλαία και τις αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Οι έμπειροι ιατροδικαστές αναλύουν τα δεδομένα…
Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αποκάλυψε χθες πρώτο το newsit.gr, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα λύσουν το μυστήριο του θανάτου της και θα ρίξουν περισσότερο φως, στα αίτια που στοίχισαν τις ζωές στις δύο αδερφές της, στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την έρευνα, φαίνεται πως ήδη έχουν καταλήξει στα συμπεράσματά τους και περιμένουν τα επιστημονικά στοιχεία για να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους. Όλα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα με το θρίλερ να βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης. Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν αθόρυβα να συμπληρώνουν τον καυτό φάκελο και μέσα στις επόμενες μέρες, θα κληθούν να δώσουν κατάθεση και οι γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα. Η 33χρονη μητέρα και ο 30χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, που παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή όλες τις εξελίξεις.
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα, καθώς όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης την ερχόμενη Πέμπτη ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα «μιλήσει» με την έκθεσή του. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ιατροδικαστική εξέταση πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά ευρήματα. «Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν στις προηγούμενες ιατροδικαστικές έρευνες έγιναν λάθη, επισήμανε ότι «μπορεί να έγινε λάθος σε μια εκτίμηση ή σε ένα συμπέρασμα. Και για αυτό δίνεται και η δυνατότητα να ξαναεργαστούν οι ιατροδικαστές». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το πόρισμα που αναμένεται, θα δώσει απαντήσεις μόνο για ένα από τα τέσσερα γεγονότα. «Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή και έναν θάνατο. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει καταλήξει στο τι έχει συμβεί. «Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν ακόμα και χωρίς επιστημονικά ευρήματα να σκιαγραφήσουν και να δουν και οι ίδιοι από την εμπειρία τους αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια ή είναι από παθολογικά αίτια. Είμαι πεπεισμένος ότι από την έρευνα που έχουν κάνει και τις καταθέσεις που έχουν πάρει, ότι έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουν και τα επιστημονικά δεδομένα.
Ο Γρηγόρης Λέων για το θρίλερ της Πάτρας
«Δεν είναι μόνο να βρούμε το τι έχει συμβεί, αλλά να αποκλείσουμε και το τι δεν έχει συμβεί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφορικά με τους θανάτους των τριών αδελφών στην Πάτρα και ιδιαίτερα για την περίπτωση του τρίτου παιδιού, της Τζωρτζίνας.
«Στο τρίτο περιστατικό προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι δεν υπάρχει κάποια παθολογία, αλλά πάμε να εξαντλήσουμε ότι δεν υπήρχε κάποιο φάρμακο, άρα ψάχνουμε να βρούμε αν κάποια φάρμακα που ήταν παραπάνω από το φυσιολογικό να προκάλεσαν το θάνατο», σημείωσε, εξηγώντας πως «τότε θα πάμε σιγά σιγά στη λύση του μυστηρίου».
Δήλωσε πως, «όλες οι μέχρι τώρα εξετάσεις και στα τρία παιδιά έχουν αποκλείσει να υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα» και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να δούμε αν όντως υπάρχει παρέμβαση, αποκλείοντας κάθε ερωτηματικό». Κατέληξε, πάντως, αναφέροντας πως «τα δύο παιδιά έχουν νοσηλευτεί από εξαιρετικά κέντρα, έχουμε δύο γονείς που συνεργάζονται και κυρίως μία μητέρα που μας έχει πει με κάθε λεπτομέρεια».
Εν τω μεταξύ, σε ακόμη μια ανάρτηση για την υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προτού βγει το τελικό πόρισμα. Στο τελευταίο του tweet ο ιατροδικαστής γράφει τα εξής: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».
Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση παραθέτει σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων.