Νέες αποκαλύψεις του tempo24 για τον θάνατο της Ίριδας - Ποια ήταν τα ιατρικά ευρήματα - Γιατί δεν ανέλαβε η Ασφάλεια

 

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το συνέβη με τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας , το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, φέρνει στο φως το tempo24.

Η μικρή Ίριδα πέθανε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 όταν και βρέθηκε νεκρή στην κούνια της. Οπως έχει καταθέσει τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου , όσο και η αδελφή της Δήμητρα βρήκαν το βρέφος στις 11.30 το πρωϊ χωρίς αναπνοή και κάλεσαν το ΕΚΑΒ στις 11.37, καθώς ενωρίτερα έκαναν προσπάθειες αναζωογόνησης. 

Οταν έφθασε η μονάδα του ΕΚΑΒ στην οδό Μπιζανίου συνέχισαν τις προσπάθειες να επαναφέρουν το παιδί, μεταφέροντάς το στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, αφού είχαν ενημερώσει και τους ανέμεναν γιατροί και νοσηλευτές.

Δυστυχώς στο νοσηλευτήριο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της μικρής Ίριδας, δεδομένου ότι οι όποιες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού απέβησαν άκαρπες. 

Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών για τον θάνατο του παιδιού είναι πως είναι αιφνίδιος και δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Τότε ενημερώνεται το ΕΚΑΒ που με την σειρά του ενημερώνει την Αστυνομία λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η ΕΛ.ΑΣ έμαθε πως το παιδί είχε αποβιώσει περίπου 15- 20 λεπτά μετά την πιστοποίηση της κατάληξης από τους γιατρούς.

Το γεγονός πως η αρχική ιατρική εκτίμηση αναφέρεται σε παθολογικά αίτια ήταν και η εξήγηση της κλήσης του 'Α  Αστυνομικού Τμήματος, στην ευθύνη του οποίου είναι η οδός Μπιζανίου και δεν ανέλαβε την υπόθεση η Ασφάλεια Πάτρας, κάτι που θα γινόταν εάν υπήρχαν ενδείξεις ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα γι' αυτό τον λόγο κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για κατέθεση η αδελφή τη Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, δύο ώρες αργότερα , μιας και οι γονείς δεν ήταν σε θέση να μιλήσουν για όσα είχαν συμβεί.

Να σημειωθεί πως με τον θάνατο της Ίριδας ποτέ δεν ασχολήθηκε η Ασφάλεια Πατρών, καθώς ακόμη και την επόμενη ημέρα που έγινε η ιατροδικαστική εξέταση , τα ευρήματα δεν αναφέρονταν σε ύποπτες ενδείξεις.

Πάντως η Ασφάλεια πήγε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου όπου το βρήκε κλειστό.  

Ετσι η υπόθεση παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα με τις εκτιμήσεις να αναφέρονται σε αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια.

 

  

Διαβάστε επίσης