Αποκάλυψη του tempo24 για το τι συνέβη τις ώρες που βρέθηκε νεκρή η μικρή Ίριδα - Ο ρόλος της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ

 

Αίθουσα σύνταξης tempo24

Νέες αποκαλύψεις για το τι ακριβώς συνέβη από την ώρα που η 6μηνών Ίριδα, το μικρότερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, εντοπίστηκε χωρίς αναπνοή και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, φέρνει στο φως το tempo24.

Ηταν Κυριακή πρωΐ 21 Μαρτίου 2021 όταν το ΕΚΑΒ έλαβε τηλεφώνημα για βρέφος που δεν ανέπνεε, στην οδό Μπιζανίου 27. 

Αμέσως η μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό και δύο διασώστες λαμβάνει το σήμα στις 11.37 και ξεκινά για το σημείο. Οταν η ομάδα των διασωστών μπαίνει στο σπίτι λίγω λεπτά αργότερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικρίζουν τους δύο γονείς πάνω από το βρέφος, που το έχουν τοποθετήσει στο δάπεδο της κουζίνας και επιχειρούν ΚΑΡΠΑ. 

Αναλαμβάνουν οι διασώστες, πλέον, προσπάθεια αναζωογόνησης, παρότι αντιλαμβάνονται πως το παιδί είναι παγωμένο και δεν αναπνέει. Αποφασίζουν άμεσα, μην χάνοντας χρόνο, να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο το οποίο και ειδοποιούν να είναι σε ετοιμότητα. 

Σχολιάζοντας τα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες πως έπρεπε να ενημερώσουν την Αστυνομία και να μην μετακινήσουν το παιδάκι, οι ίδιοι τονίζουν πως εκέινη την ώρα αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να εξαντλήσουν και την τελευταία πιθανότητα να επαναφέρουν την Ίριδα. Μάλιστα μέσα στο ασθενοφόρο συνέχισαν την μάχη να σώσουν το 6μηνων βρέφος.

Οταν το ασθενοφόρο έφθασε στο Καραμανδάνειο ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για την ώρα άφιξης. Το ρολόι έγραφε 11.55. Αυτή δεν ήταν και η ώρα θανάτου όπως έχει αναφερθεί , αλλά αρκετά λεπτά αργότερα , καθώς και η ιατροκή ομάδα του νοσηλευτήριου κατέβαλε υπεράνθωπες προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς όμως επιτυχία.

Πότε ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ

Σύγχυση υπάρχει για το ποιος ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ για το τραγικό συμβάν. Το ΕΚΑΒ δηλώνει πως υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά του , το Καραμανδάνειο αναφέρει πως αυτό ήταν που κάλεσε την Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι μαζί με το ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα έφθασαν και οι δύο γονείς, που ακολουθούσαν με αυτοκίνητο, ενώ στο σπίτι έμεινε η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα.

Οι ενέργειες της Σήμανσης

Οπως δηλώνουν στο tempo24 αστυνομικές πηγές η σήμανση ενημερώθηκε για το περιστατικό πήγε την ίδια ημέρα στο Καραμανδάνειο, όπου φωτογράφισε το παιδί και συνέλεξε όσα στοιχεία μπορούσε.Και την επόμενη ημέρα στελέχη της σήμανσης πήγαν στην οδό Μπιζανίου και φωτογράφησαν τους χώρους.

Ενώ περιπολικό έφθασε στην οδό Μπιζανίου, αλλά δεν υπήρχε κανείς στο σπίτι.

Παράλληλα στο Α' Αστυνομικό Τμήμα, που ανέλαβε την υπόθεση, υπήρξε κινητοποίηση και στελέχη του αναζήτησαν τους γονείς για να καταθέσουν. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε ζητήθηκε να μεταβεί για κατάθεση η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, από την στιγμή που επισημοποιήθηκε ο θάνατος της Ίριδας η αδελφή της Ρούλας έδινε κατάθεση. Συγκεκριμένα από τις 2.20μμ. μέχρι και τις 3.15μμ.

Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως ήταν μαζί με την αδελφή της μόνες στο σπίτι μαζί με τα παιδιά την Τζωρτζίνα και την Ίριδα. Το βρέφος , όπως ισχυρίστηκε, το εντόπισε η ίδια χωρίς αναπνοή όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου της ζήτησε να το ξυπνήσει στις 11.30 το πρωϊ και λίγα λεπτά αργότερα στις 11.37 κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Εξάλλου, όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στο μικρό πανάκι που είχε το παιδί πάντα μαζί του, στην κούνια, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να μεταβούν μαζί της στο σπίτι για να το παραλάβουν. Όπως και έγινε όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της...  

Διαβάστε επίσης