Έντονη ανησυχία στις ομάδες για την επανέναρξη της Handball Premier

 

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η είδηση για την επανέναρξη των πρώτων κατηγοριών των ερασιτεχνικών αθλημάτων, θα σκορπούσε χαμόγελα ικανοποίησης, ανάταση ψυχολογίας και αισιοδοξία για μια σταδιακή μετάβαση σε μια κάποιου είδους κανονικότητα.

Οι συνθήκες όμως δεν είναι φυσιολογικές και η απόφαση να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα Χάντμπολ δεν συνοδεύτηκε από… πανηγυρικά συναισθήματα.

Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του 10gr., σύμφωνα με τις οποίες αρκετές είναι οι ομάδες της Handball Premier που στο άκουσμα του ανοίγματος του πρωταθλήματος προβληματίστηκαν έντονα.

Η προοπτική της επανεκκίνησης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (27-28/2), γεννά ένα σωρό από ερωτήματα σε παράγοντες και αθλητές των σωματείων της Handball Premier, στα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις, από πλευράς Ομοσπονδίας.

Ερωτήματα εύλογα που γεννούν συναισθήματα έντονης ανησυχίας και προβληματισμού αναφορικά με την τύχη του πρωταθλήματος.

Η είδηση που έχει προκύψει είναι ότι με αφορμή τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις πολλών ομάδων του ελληνικού χάντμπολ, προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής (21/2), τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων στην οποία θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα.

Εκεί αναμένεται να εκφραστούν ξεκάθαρα οι ανησυχίες αρκετών ανθρώπων του χάντμπολ, στις τάξεις των οποίων επικρατεί η… τάση «να χαρούμε ή να κλάψουμε», σχετικά με την απόφαση για επανέναρξη.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν την άποψη ότι πηγαίνουμε σε ένα άνοιγμα εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας, χωρίς σοβαρές διασφαλίσεις για πάρα πολλά θέματα.

Θέματα που αφορούν την ανησυχία για τη διασπορά του ιού, αφού άπαντες παρακολουθούν και το φαινόμενο που παρατηρείται στη Volley League Ανδρών, με τα αυξανόμενα κρούσματα τα οποία έχουν οδηγήσει σε πολλές αναβολές αγώνων.

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τυχόν τραυματισμούς μετά από τόσο μεγάλο διάστημα διακοπής και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί σωστή προετοιμασία αφού δεν επιτρέπονταν ούτε τα φιλικά ούτε οι διπλές προπονήσεις. Το τίμημα μιας παρόμοιας απόφασης το πληρώνουν ακριβά τα κορίτσια της Volley League Γυναικών, όπου σε τρεις αγωνιστικές έχουν σημειωθεί επτά σοβαροί τραυματισμοί αθλητριών.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι κίνδυνοι, υποθηκεύουν από εδώ και πέρα και την επόμενη χρονιά, αφού ενδεχόμενοι σοβαροί τραυματισμοί αθλητών δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τον προγραμματισμό των ομάδων για τη σεζόν 2021-2022.

Δεν συζητάμε για τα κόστη και τα έξοδα στα οποία θα υποχρεωθούν να ανταποκριθούν οι ομάδες οι οποίες είδαν τα έσοδά τους να κατακρημνίζονται φέτος, και να πλήττονται σχεδόν σε ανεπανόρθωτο βαθμό από το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και την παύση λειτουργίας των Ακαδημιών που για πολλές ομάδες αποτελούν βασικό «αιμοδότη».

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί είναι το γεγονός ότι το πρωτάθλημα έχει αλλοιωθεί αφού έχουν αλλάξει υποχρεωτικά τα ρόστερ μετά από αποχωρήσεις παικτών, τη στιγμή που δεν υπάρχει ανοικτό μεταγραφικό παράθυρο για να ενισχυθούν με ξένους αθλητές, ακόμα και οι σύλλογοι που ενδεχομένως επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Επικρατεί επίσης και η άποψη ότι ομάδες όπως η ΑΕΚ, είναι η μόνη ευνοημένη από όλη αυτή την εξέλιξη, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας και αγωνιστικού ρυθμού, αφού δεν σταμάτησε λεπτό τις προπονήσεις. Παράλληλα ενώ προπονείται ανελλιπώς, έχει παίξει φιλικά και αγωνίζεται στην Ευρώπη έχοντας διατηρήσει το ρόστερ της αναλλοίωτο.

Με λίγα λόγια είναι λίγοι και… μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι σύλλογοι που επιθυμούσαν διακαώς την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στο Χάντμπολ. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι φωνές για επανεκκίνηση από πλευράς των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτά είχαν καταλαγιάσει.

Πλέον ωστόσο οι φωνές μετατρέπονται σε κραυγές αγωνίας για το μέλλον. Και η αυριανή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Διαβάστε επίσης