Επίθεση της ΡΑΠ στη δημοτική αρχή για το έργο ύδρευσης του Ρίου

δεν δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις, υποστηριζει

Για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατή η συζήτηση του θέματος που έθεσε προς συζήτηση σε τακτική συνεδρία (προ μηνός) ο εκπρόσωπός της ΡΑΠ στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Πάτρας Γιάννης Γκόβας και αφορά στο χρηματοδοτημένο έργο από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  και ολοκληρωμένο, μεν, από ετών,  ανενεργό στην πράξη δε, που αφορά στην ύδρευση του τέως Δήμου Ρίου.

 

Έργο το οποίο περιλαμβάνει δίκτυο από την Πιτίτσα προς δεξαμενή 8000m3 στο Πλατάνι για να καταλήξει στη συνέχεια στις υφιστάμενες δεξαμενές Αγ. Βασιλείου (Παναχαϊκού-Τσελέικα) και υδατόπυργου Ρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι 2 γεωτρήσεις στην περιοχή της Πιτίτσας δεν καλύπτουν, χρόνια τώρα, τις υφιστάμενες ανάγκες σε επάρκεια δεν έχουν αναζητηθεί εναλλακτικές για την πλήρη και ορθολογική αξιοποίηση του ολοκληρωμένου έργου.

 

Η πρόχειρη απάντηση της δημοτικής αρχής στο σχετικό εκ νέου ερώτημα του εκπροσώπου μας με τη δικαιολογία της μη ολοκλήρωσης των εισηγήσεων από τους υπηρεσιακούς υπευθύνους δεν συνιστά υπεύθυνη απάντηση δημοτικής αρχής στον θεσμικά κατοχυρωμένο έλεγχο της αντιπολίτευσης στα πεπραγμένα.

 

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ  υπέβαλλε στην τακτική συνεδρίαση εγγράφως και τα παρακάτω ερωτήματα που αφορούν σε δύο μείζονος σημασίας ζητήματα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες και της αντιμετώπισης της έντονης δυσοσμίας στη νότια παραθαλάσσια περιοχή.

 

Το κατατεθέν κείμενο από τον εκπρόσωπο της ΡΑΠ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Γιάννη Γκόβα με τα ερωτήματα

 

«Κύριε Πρόεδρε Δ.Σ. ΔΕΥΑ Πάτρας

 

Παρακαλώ με την παρούσα να μου γνωρίσετε τον προγραμματισμό - αν υπάρχει - για την πλήρη, ολοκληρωτική αντικατάσταση των χιλιάδων μέτρων σωλήνων αμιάντου του δικτύου ύδρευσης.

Θα έχει ιδιαίτερη αξία η λεπτομερής χρονική και γεωγραφική καταγραφή του έργου αυτού που θα καταστήσει ασφαλές το δίκτυο για τους συμπολίτες μας που το χρησιμοποιούν.

Αν υπάρχει ο προγραμματισμός για ενιαία εργολαβία ή επί μέρους, αλλά και κάθε στοιχείο δυνατό να καταστήσει σαφείς αυτές με τα χρονοδιαγράμματά τους και τον χρόνο ολοκληρωτικής περάτωσης.

Επίσης,

αν υπάρχει μελέτη για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου προς τον βιολογικό καθαρισμό της παραλιακής ζώνης η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί στην Α΄ φάση.

Η κατασκευή αυτού του δικτύου θα λύσει το πρόβλημα της αφόρητης δυσοσμίας που επικρατεί από τον φάρο μέχρι την εκβολή Γλαύκου και η οποία, ανάλογα με τους ανέμους που επικρατούν,  επεκτείνεται σε αρκετούς  παράλληλους δρόμους , δηλαδή σε ακόμη πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η κατάσταση αυτή όπως γνωρίζετε επιδεινώνεται τους θερινούς μήνες.»

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ