Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων-Ανακοίνωση για τις εκλογές της Τρίτης

στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  Υπαλλήλων ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ με αφορμή τις ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

που θα διεξαχθούν την ΤΡΙΤΗ 13-12-2016 ΣΤΟ Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

 

"ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Υ.Σ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ¨ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ¨,  ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΑΖΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ, ΠΡΟΑΓΟΥΝ, ΔΙΝΟΥΝ ¨ΔΑΝΕΙΚΑ¨ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΞΕΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ…, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΨΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!!!

ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΗΛ/ΣΜΟΣ κ.α.) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ 600 - 800€/ΜΗΝΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ , ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΈΞΩ Ή ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕ 100-150€

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΝΤΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ 8ΩΡΟ, ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ, ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ -ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ- ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.(ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΚΕΠ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ κ.α)

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.

ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος, το κύρος και η ίδια η αξιοπιστία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως οργάνου, έχουν φθάσει στο χαμηλότερο σημείο, που έχει μετατραπεί τελικά το Υ.Σ. σε «μηχανισμό», με  πλήρη αποξένωση του οργάνου από κάθε εργατική επιρροή, από κάθε εργατικό έλεγχο, από κάθε συλλογική δράση, απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ενίσχυση της οργανωμένης κοινής δράσης των εργαζομένων μέσα απ τα Σωματεία τους, η ενδυνάμωση του ίδιου του ρόλου των Σωματείων μέσα από νικηφόρες μάχες για τα προβλήματα των εργαζομένων, απαιτείται ο συντονισμός της δράσης των Σωματείων πάνω στα κοινά προβλήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους συνολικά στους Δήμους να δώσουν την δική τους απάντηση σ’ αυτούς τους μηχανισμούς, σ’ αυτές τις πολιτικές. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, οι Οδηγοί, οι Σχολικοί Φύλακες, οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων, θα βρουν τρόπο να αντιδράσουν, να τους γυρίσουν την πλάτη, να τους καταδικάσουν στις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αλλά και κυρίως στους καθημερινούς αγώνες τους μέσα από τα Σωματεία τους."

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

 

    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ