Πάτρα: Κάτοικοι "πολιορκημένοι και υπό διωγμό" στην Ηφαίστου λόγω ηχορρύπανσης - Καταγγελίες και νέα σύσκεψη την Τετάρτη

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 8:30 στα γραφεια της Κοινοτοπίας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκκλήσεις απελπισμένων, ξενυχτισμένων και ταλαιπωρημένων πολιτών που διαμένουν κυριώς στην Ηφαίστου, να γίνει κάτι γιατί δεν αντέχουν άλλο, δέχεται σε καθημερινή βάση η Κίνηση κατά της Ηχορρύπανσης, -ένας από τους 5 φορείς που συμμετέχουν στο ευρύτερο Δίκτυο για την Προστασία από την Ηχορρύπανση το οποίο στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια.

Όπς καταγγελλεται η κατάστασταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών μέχρι πρωίας σε πολλές περιοχές της Πάτρας, κυρίως στην περιοχή του κέντρου αλλά και των περιχώρων είναι απαράδεκτη, με πρόσφατο παράδειγμα την οδό Ηφαίστου.

"Οι κάτοικοι είναι πολιορκημένοι και υπό διωγμό. Κάτι ανάλογο που συνέβαινε με την οδό Ραδινού στο πρόσφατο παρελθόν. Ας παραδειγματιστούμε από το τι έγινε στη Ραδινού: η πλειοψηφία των ενοίκων ακόμη και ιδιοκτητών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μη θιγούν παράνομα οικονομικά συμφέροντα των χώρων ψυχαγωγίας. Η αξία των σπιτιών τους εκμηδενίστηκε. Στη συνέχεια σχεδόν εγκαταλείφθηκε αυτή η περιοχή καθώς η νυχτερινή διασκέδαση είχε ανάγκη αλλαγής και έβαλε στόχο την Ηφαίστου", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης κατά της Ηχορρύπανσης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα την προσεχή Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την συμμετοχή των πολιτών στις 8:30 το βράδυ στα γραφεία της ΚοινοΤοπίας. Όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα ή απλά ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής αυτής της πόλης και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6944.757973, 2610.221339 (Φώτης Λουριδάς) ή να στείλουν έναemail στο [email protected].

"Καλούμε επίσης, τους εμπλεκόμενους φορείς να δράσουν. Να ληφθούν μέτρα. Δε μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση!", καταλήγει η Κίνηση κατά της ηχορρύπανσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ