Πάτρα: 500 οικογένειες έμειναν με το voucher στο χέρι - Δεν φτάνουν οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα

Στα 500 ανέρχονται τελικά τα βρέφη που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς της Πάτρας, καθώς δεν υπήρχαν δομές που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της βρεφονηπιακής ηλικίας.  Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου χαρακτήρισε την περίπτωση της Πάτρας ως ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα.

Το σοβαρά ζήτημα που έχει ανακύψει για 500 οικογένειες που είχαν μεν voucher, αλλά εν τέλει δεν εξυπηρετήθηκαν είχε θέσει και προ ημερών ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

"Βλέποντας αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, επιδιώκουμε την δημιουργία δύο (2) βρεφικών τμημάτων (για 24 βρέφη), στις δομές των παιδικών σταθμών για να καλυφθούν με οικογένειες που έχουν εντολή τοποθέτησης.

 Παρακαλούμε αυτό να μας επιτραπεί με την ήδη υπάρχουσα πρόσκληση (2837/24-06-2016) στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η κατηγορία Α1.

Ταυτόχρονα ζητούμε την κάλυψη των τμημάτων αυτών με το αντίστοιχο προσωπικό και υποδομές  προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες των βρεφών" είναι το αίτημα που έχει καταθέσει ο κ. Τουλγαρίδης.

Επί της ουσίας απάντηση δεν έχει υπάρξει, ωστόσο σε δηλώσεις της η κ. Φωτίου ανέφερε ότι "θα σχεδιάσουμε με το νέο ΕΣΠΑ, ώστε πολύ γρήγορα, μέσα στο 2017 να αναπτύξουμε, νέους παιδικούς σταθμούς στις πόλεις που έχουν τις ελλείψεις".

Η ίδια πρόσθεσε: «Έχουμε δώσει εντολή στην  Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που έχει ακριβώς τα στοιχεία, μέσα σε ένα μήνα, να μας δώσει ακριβώς την χαρτογράφηση των ελλείψεων που επικεντρώνονται κυρίως στην περιφέρεια. Εμείς θα επαναχρηματοδοτήσουμε νέες δράσεις μέσω ΕΣΠΑ αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε, κατά προτεραιότητα, μέχρι του χρόνου που θα ανοίξουν και πάλι οι σταθμοί, να έχουμε περισσότερους σταθμούς και να μην συμβεί ξανά η έλλειψη των 9.000 θέσεων».
 

Διαβάστε επίσης