Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επιχειρήσεις

24/10/2021 | 21:40

Από το επόμενο έτος θα δημιουργηθούν “μίνι” βρεφονηπιακοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Κωστής Χατζηδάκης    μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

 

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο θα υλοποιηθεί από το επόμενος έτος,

Και συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό θα καλύψει μέχρι περίπου 20 χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη και νήπια εργαζομένων γονέων μεγάλων επιχειρήσεων.

Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα κέντρο φύλαξης των παιδιών, ένας μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση με αντίστοιχες μονάδες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα υπάρξουν αντίστοιχες υποδομές εάν το παιδί είναι κάποιων μηνών ή εάν είναι μεγαλύτερο .

“Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι μια απάντηση στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε”, συμπλήρωσε.

 

Πώς θα λειτουργεί ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση

Όσον στον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτός ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός είπε ότι η εργαζόμενη γυναίκα μεγάλης επιχείρησης θα μπορεί να αφήνει το παιδί της στο κέντρο φύλαξης παιδιών που θα δημιουργηθεί στη επιχείρηση της, θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ασχολείται με το παιδί της και έτσι η εργαζόμενη μητέρα θα είναι πιο ήσυχη.

” Αυτό είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μέτρο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου