Η πολιτική της μπάρας…!!!

Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου

Την ώρα που όλα σκιάζονται από τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έρχονται κάποιες μικρές αχτίδες φωτός μέσα από το βάθος του Τούνελ της απαισιοδοξίας και της μιζέριας.

Οι υπουργοί  της κυβέρνησης δεν παρίστανται στη βουλή να υποστηρίξουν τα προαπαιτούμενα  που πρέπει να ψηφιστούν  … Ο Καλογρίτσας μετά της συζύγου του - τα βοσκοτόπια και το πόρισμα για την attica bank βάζουν φωτιά στα μπατζάκια της Κυβέρνησης … Ο Καμμένος διαφοροποιείται από τις δηλώσεις του  Φίλη και συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αμβρόσιο πάνω από μια ώρα , προσπαθώντας να του εξηγήσει ότι ο Υπουργός Παιδείας  δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των ΑΝΕΛ… Ο Κουρουμπλής δηλώνει πως οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη Χώρα… Ενώ η ακριβής μετάφραση είναι : Οι εκλογές θα είναι καταστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μια ακόμα δημοσκόπηση φέρνει πρώτη δύναμη τη Ν.Δ. με 12,5% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ…  Καταλληλότερος  για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα . Α κάπου εδώ ξέχασα να αναφέρω ότι το ποσοστό του Κανένα  φτάνει στο 48,3%...

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το φθινοπωρινό  πολιτικό σκηνικό  για τη  χώρα, μετά τις συνεντεύξεις της ΔΕΘ των πολιτικών Αρχηγών.

Τελικά, εκείνο που πρέπει να μας προβληματίζει όλους είναι η καφενειακή πολιτική ή πολιτική της μπάρας …  Είναι κοινά παραδεκτό πως τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόνο η Ν.Δ. και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  μπορούν να την κατατροπώσουν…  Με τι όπλα μπορούν να πολεμήσουν;  Όταν στα μπαρ και στα καφενεία μοιράζουν θέσεις , όταν δίνονται από τώρα τίτλοι όπως αυτός του Αχαιάρχη ή του Αττικάρχη… Όταν  όλα τα λαμόγια κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά της κοινωνίας, της  πολιτικής και της δημοσιογραφίας, γλείφοντας, έρποντας και παρακαλώντας επιδιώκουν μια θεσούλα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. μιλάω σε επίπεδο Αχαΐας , αλλά δυστυχώς από όσο πληροφορούμαι το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Κάπως έτσι λοιπόν το ψηφοδέλτιο  αρχίζει να μοιάζει με σκουπιδιάρικο. Που λοιπόν να βρεθεί χώρος να είναι υποψήφιος κάποιος ο οποίος θέλει να προσφέρει έχοντας στη βαλίτσα του  γνώσεις και ήθος;  Το χειρότερο δε , ακόμα και αν βρεθεί κανένα άξιο στέλεχος με όρεξη και πείσμα για δουλειά  θα πέσουν πάνω του οι μηχανισμοί του Αχαιάρχη -του Κουμπάρου -του συμπέθερου κτλ και θα τον φάνε. Οπότε οι άξιοι και οι αξίες πάνε στα σκουπίδια. Όσο για το ψηφοδέλτιο θα φροντίσουν οι ίδιοι οι μηχανισμοί να το φορτώσουν με ότι και ότι έχοντας σκοπό και στόχο να μη θιγεί η εκλογή τους .   

Με εκείνα και με τ’ άλλα η Ν.Δ. όχι μόνο περιμένει την εξουσία να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της , αλλά το χειρότερο οι μηχανισμοί της αντί να βάλλουν μπρος και να δουλέψουν προς το καλό της χώρας, κοιτάνε για μια ακόμα φορά το προσωπικό τους όφελος και τις καρέκλες τους.  Η ερώτηση είναι προτιμάς τον Φίλη και τον Τσίπρα ή τον Κυριάκο και τη Ν.Δ.;…

Σαφώς προτιμώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, άλλωστε είναι η μόνη λύση στο απόλυτο μαύρο. Μόνο που θα έπρεπε να μας πείσουν ότι αξίζουν και όχι να τους βλέπουμε ως λύση ανάγκης. Ένα άνοιγμα στο μεσαίο χώρο , ένα βλέμμα τους στο εγκαταλελειμμένο κέντρο , μια αγκαλιά στην κεντροαριστερά με ευρωπαϊκή προοπτική… Είναι εκείνο που επιβάλλεται να κάνουν, άλλωστε  δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το  ποσοστό του Κανένα  φτάνει στο 48,3% ,  είπαμε  η ακροδεξιά και η φασιστική της μορφή έχει βρει καταφύγιο όχι μόνο  στη Χ.Α. που τα ποσοστά της φτάνουν στο  6,3% , αλλά στους ΑΝΕΛ και στο ΣΥΡΙΖΑ που τους κανακεύει κάθε τρεις και λίγο.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρους τις μοιρασιές  και τις ανόητες κουβεντούλες στα καφενεία και στα μπαράκια με περισπούδαστο ύφος… Ας σηκώσουν τα μανίκια και ας δουλέψουν για μια φορά στη ζωή τους ουσιαστικά  οι πολιτικοί ινστρούχτορες της Ν.Δ. , μήπως και η χώρα μας δει μια άσπρη μέρα.

Διαβάστε επίσης