Η επανάσταση του αυτονόητου

Του Παναγιώτη Δ. Ντούκα

 Έξι χρόνια μετά , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαϊκίζει μιλώντας για «μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%»

 

            Πέντε χρόνια μετά , ο νυν πρωθυπουργός λαϊκιζε μιλώντας για «σκίσιμο του μνημονίου στα σκαλιά της βουλής»

 

            Δύο χρόνια μετά , ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ λαϊκιζε ως «αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου»

 

Και εδώ και τόσα χρόνια οι Έλληνες γονατίζουν γιατί κάποιοι αποφάσισαν να τα «αφήσουν για αργότερα» , γιατί κάποιοι «έσκιζαν κάθε μέρα το μνημόνιο» μαζί με τους Αντιπροέδρους τους , γιατί κάποιοι μαζί με την βουλή τους «θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ».

 

Και γιατί τόσα χρόνια δεν αποφάσισαν όλοι αυτοί να βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό τους συμφέρον , γιατί όλοι αυτοί αποφάσισαν να χτίζουν πολιτικές καριέρες στην πλάτη του ελληνικού λαού αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

 

Ήρθε η ώρα ο λαός να σκεφτεί με ωριμότητα ποιοι τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση , ποιοι δεν αποφάσισαν να βάλουν πλάτη αλλά μιλούσαν για Τσολάκογλου και Πινοσετ .

 

Ήρθε η ώρα για την την θεμελίωση ενός ελληνικού σχεδίου προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργήσουν ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη , που θα προωθεί τα συμφέροντά του , ένα δημιουργικό , ευέλικτο κράτος στις βάσεις της πολιτικού φιλελευθερισμού , του δημοκρατικού σοσιαλισμού , της αλληλεγγύης , του ανθρωπισμού ,του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

 

Ήρθε η ώρα για την επανάσταση του αυτονόητου .

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ