Χόλιγουντ: Ποιοί είναι οι πιό ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί

πρωτος στην λιστα ο Ντουέιν Τζόνσον

Με έσοδα 64,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Ντουέιν Τζόνσον κατέλαβε την πρώτη θέση στους πιο ακριβοπληρωμένους άνδρες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes.

Η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός, η Τζένιφερ Λόρενς, βρέθηκε στην πρώτη θέση αντίστοιχης λίστας με 46 εκατομμύρια δολάρια -σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από εκείνα του Ντουέιν Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι και η Λόρενς συμμετείχε σε ένα δημοφιλές franchise ταινιών (στο X-Men).

Κι ενώ ο Τζάκι Τσαν έρχεται δεύτερος στη λίστα των ανδρών με έσοδα 61 εκατομμυρίων δολαρίων, η δεύτερη στη λίστα των γυναικών Μελίσα ΜακΚάρθι, έχει σχεδόν τα μισά έσοδα (33 εκατομμύρια δολάρια).

Το ίδιο ισχύει και για τη Σκάρλετ Γιόχανσον που τα 25 εκατομμύρια δολάρια της μοιάζουν με... ψίχουλα μπροστά στα 55 εκατομμύρια δολάρια του Ματ Ντέιμον ή τα 53 εκατομμύρια δολάρια του Τομ Κρουζ.

«Υπάρχουν απλά περισσότεροι ρόλοι για άνδρες σε ακριβές παραγωγές που βοηθούν στο να πληρωθούν οι υψηλοί μισθοί και τα ποσοστά επί των πωλήσεων που θα χαρίσουν εκατομμύρια στους σταρ» γράφει η δημοσιογράφος του Forbes, Νάταλι Ρόμπεχμεντ. «Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότεροι ρόλοι για άνδρες, τελεία: Οι άνδρες χαρακτήρες αποτελούν το υπερβολικό ποσοστό του 71% όλων των ομιλούντων χαρακτήρων στις ταινίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα».

Φέτος, η Τζένιφερ Λόρενς αναφέρθηκε στο θέμα σε άρθρο της με τίτλο «Γιατί βγάζω λιγότερα από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές μου;» Η ηθοποιός σημείωσε ότι απογοητεύτηκε όταν έμαθε ότι οι συμπρωταγωνιστές της στο American Hustle πληρώθηκαν περισσότερο από ότι εκείνη.

«Είδα το μισθολόγιο στο Internet και συνειδητοποίησα ότι κάθε άνδρας με τον οποίο συνεργαζόμουν, σίγουρα δεν ανησυχούσε εάν θα τον χαρακτηρίσουν "δύσκολο" ή "κακομαθημένο"» έγραφε η Λόρενς.

Διαβάστε επίσης