Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στην Αίγινα: «Κάλεσα το 100 αλλά…»

Οι φωνές τους για βοήθεια, λέει, έφταναν μέχρι την ακτή

«Έχω ακόμη αυτό τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης», λέει στην Καθημερινή ο αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε στις 12.48 της 16ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο του νησιού και ενημέρωσε για τη σύγκρουση του ταχύπλοου «Ντουέντε» με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία».

«Όταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό βυθίστηκε αμέσως, σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα, είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει», προσθέτει.

Τη μοιραία εκείνη ώρα, ο μάρτυρας έκανε μπάνιο στην παραλία της Πέρδικας. Άκουσε τις φωνές των ανθρώπων που βρίσκονταν στο τουριστικό σκάφος και έπεσαν στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση. Οι φωνές τους για βοήθεια, λέει, έφταναν μέχρι την ακτή. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει στο 100. Αλλά από την αστυνομία του είπαν πως δεν μπορούν να τον βοηθήσουν! Και αφού εκείνοι δεν μπορούσαν, εκείνος βρήκε το τηλέφωνο του λιμεναρχείου της Αίγινας για να ειδοποιήσει. «Τους είπα ότι ο κόσμος πεθαίνει», λέει.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κλήση του και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται στην έκθεση του λιμενικού ως η πρώτη αντίδραση αυτόπτη μάρτυρα. Εκείνο που προκαλεί αίσθηση και ερωτήματα είναι πως κανείς δεν του ζήτησε να καταθέσει.

Διαβάστε επίσης