Η Φοντάνα Ντι Τρέβι και το παραμυθένιο σκηνικό

η δυναμη και η ομορφια μαζι

Ο οίκος Fendi έφτιαξε ένα παραμυθένιο σκηνικό στην υπέροχη Fontan di trevi στη Ρώμη. Για να γιορτάσει τα 90 χρόνια ζωής του και με επικεφαλής τον Καρλ Λάγκερφελντ τοποθέτησαν μια τεράστια γυάλινη επιφάνεια πάνω από το συντριβάνι, έτσι ώστε τα μοντέλα να μοιάζουν να περπατούν πάνω στο νερό. «Θρύλοι και παραμύθια» το όνομα της επίδειξης. 


Οι αντιδράσεις κάποιες μέρες πριν από φιλοζωικές οργανώσεις στη Ρώμη πήραν ελάχιστη δημοσιότητα, αφού κατά κύριο λόγο οι εικόνες της φωταγωγημένης πηγής τη νύχτα και με όμορφες σα νύμφες γυναίκες μοντέλα άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις γενικά.
Μην ξεχνάμε ότι ο οίκος Fedi έκανε δωρεά 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε δεκαεπτά μήνες έγιναν σαρωτικές εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ κρατικού χρήματος.  28 συντηρητές εργάστηκαν σχεδόν νυχθημερόν για να καθαρίσουν το σιντριβάνι, να κλείσουν τις ρωγμές και να αποκαταστήσουν τα χαλύβδινα υποστυλώματα, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ειδικοί φωτισμοί που αναδεικνύουν την μπαρόκ όψη του μνημείου.