Σπάραξαν στην κηδεία του πατέρα τους οι τρεις κόρες του 68χρονου που δολοφονήθηκε στην Κέρκυρα

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα το μεσημέρι η οικογένεια, οι γνωστοί και οι φίλοι του 68χρονου που δολοφονήθηκε το Σάββατο (28/09) τα ξημερώματα από τη σύζυγο του στο σπίτι τους στο Πέραμα στην Κέρκυρα, όταν εκείνη του κατάφερε θανάσιμες μαχαιριές.

Η κηδεία του άτυχου άνδρα τελέστηκε στον ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κωτσέλα μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης.

Απαρηγόρητες ήταν οι δυο κόρες του 68χρονου και η 42χρονη πρώην γυναίκα του από τον πρώτο του γάμο, καθώς και το 11χρόνο κορίτσι που είχε αποκτήσει με τη 49χρονη γυναίκα από τη Ρωσία που του αφαίρεσε τη ζωή μαχαιρώνοντάς τον.

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Απολογήθηκε στον ανακριτή η 49χρονη

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του άτυχου 68χρονου, οδηγήθηκε στον ανακριτή η 49χρονη που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον σύζυγό της.

Ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη, άσκησε δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η 49χρονη ενώπιον του ανακριτή φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα καθώς, όπως ισχυρίζεται, ο 68χρονος το μοιραίο βράδυ είχε ασκήσει βία εναντίον της και αυτό το οποίο εκείνη έκανε ήταν να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Όπως χαρακτηριστικά μετέφερε και ο δικηγόρος της, η καθ’ ομολογίαν δράστιδα υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της, αλλά να προστατευτεί.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με εκατέρωθεν μηνήσεις για ενδοοικογενειακή βία το 2022 και το 2024.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Χαμόγελο του Παιδιού που κάνει λόγο για νοσηρές συνθήκες εντός του συγκεκριμένου οικογενειακού περιβάλλοντος από το 2021, ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές. Είχαν γίνει αναφορές και για περιστατικά παραμέλησης του 11χρονου κοριτσιού, οι οποίες εστάλησαν και στην εισαγγελία.

Όσον αφορά το 11χρονο κοριτσάκι, φιλοξενείται σε προστατευμένο περιβάλλον, ενώ βρίσκεται υπό την συνεχή παρακολούθηση ειδικού παιδοψυχολόγου.

Η 11χρονη ήταν εκείνη του κάλεσε το 100 – «Ο πατέρας μου είναι πεσμένος στο έδαφος και αιμορραγεί»

Το έγκλημα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου με την 11χονη να τηλεφωνεί στο 100 και να αναφέρει ότι ο πατέρας της βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος και αιμορραγεί. Άμεσα έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και ο ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 68χρονος έφερε βαθύ τραύμα με μαχαίρι κάτω από την αριστερή κλείδα.

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στράφηκαν στην 49χρονη σύζυγό του, η οποία και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη της, ενώ σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι βρέθηκαν τα ματωμένα ρούχα της και το μαχαίρι.

Ειδήσεις Σήμερα: