Πάτρα: Έρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση - Σύντομα σε εφαρμογή τα μέτρα - "Κλειδί" οι αστικές συγκοινωνίες

πιλοτικη εφαρμογήτο πρωτο σταδιο

Πράσινο φως έδωσε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για την εφαρμογή μέτρων που έχει ψηφίσει από τον περασμένο Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που πνίγει καθημερινά την πόλη.

Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι το πλήρες "πακέτο" των μέτρων να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ σε πρώτο στάδιο θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής, που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εναρμονιστεί πλήρως οι χρήστες, αλλά και οι υπηρεσίες.

Το σύστημα θα λειτουργήσει στην αρχή πιλοτικά, για λιγότερο από ένα μήνα ώστε να περάσει στις κυκλοφοριακές συνήθειες των χρηστών του, και στη συνέχεια θα λειτουργήσει κανονικά. Δηλαδή, επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση με άλλο όμως χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν. Χαμηλό αντίτιμο, συμβολικό  με κάρτες …"ξυστό", που θα αγοράζουν οι οδηγοί από τα σημεία πώλησης,  και πρόστιμα μετά την παρέλευση του χρόνου στάθμευσης.

Τα πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης θα λειτουργήσουν πιθανότατα από το Δήμο Πατρέων, χωρίς να έχει αποκλειστεί οριστικά η εκδοχή του ιδιώτη, ενώ "κλειδί" για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών της Πάτρας, με αναδιοργάνωση των δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ, σημείο στο οποίο δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη. Επ αυτού η Δημοτική Αρχή αναμένεται να συγκαλέσει σύντομα σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων.

Διαβάστε επίσης