Πάτρα: Τα διπλοπαρκαρισμένα της... καραντίνας και τα σχέδια για καθολική απαγόρευση

Μια βόλτα στο κέντρο της Πάτρας το πρωί - εν μέσω καραντίνας - αποδεικνύει περίτρανα ότι το διπλοπαρκάρισμα... καλά κρατεί!

Θα περίμενε κανείς πως το κέντρο της Πάτρας θα ήταν άδειο ή… σχεδόν άδειο από σταθμευμένα οχήματα. Ή έστω δε θα υπήρχαν αυτοκίνητα σταθμευμένα σε... διπλή σειρά!

Η... "Λερναία Ύδρα" του διπλοπαρκαρίσματος έφερε και δραστικές προτάσεις από την Τροχαία Πατρών. 

Στο γραφείο του Αντιδημάρχου Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Μιχάλη Αναστασίου, υπάρχει ήδη η πρόταση του Διοικητή κ. Ντεμίρη που προτείνει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις 2 βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόταση, στις οδούς Κορίνθου και Μαιζώνος, από την Πλατεία Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Γούναρη, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οποιουδήποτε οχήματος... ακόμη και σε μονή σειρά!

Όπως αιτιολογείται στην έκθεση, η λύση αυτή είχε εφαρμοστεί πριν από περίπου 15 χρόνια, έχοντας δώσει σημαντική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κέντρου της πόλης.

Γόρδιος δεσμός... οι μόνιμοι κάτοικοι

Στην πρόταση αυτή, γόρδιος δεσμός είναι το τι θα γίνει με τους μόνιμους κατοίκους.

Οι αρμόδιοι του Δήμου Πατρέων γνωρίζουν πολύ καλά ότι το θέμα του κυκλοφοριακού είναι σοβαρό και μέχρι τώρα δυσχεραίνει τη λειτουργία της πόλης.

Παρά τους 2 χώρους στάθμευσης στα πέριξ του κέντρου (Άγιος Διονύσιος και ΝΟΠ) η κακιά συνήθεια... δεν κόβεται. Μάλιστα, πολλές φορές ακόμη και στελέχη της δημοτικής αρχής γίνονται μάρτυρες δεκάδων περιστατικών όπου με το που αποχωρεί περιπολικό της τροχαίας, αμέσως σταθμεύουν σε διπλή σειρά.

Η πρόταση της Τροχαίας Πατρών είναι υπό εξέταση, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που και θα λύσει το πρόβλημα αλλά και δε θα αφήσει δυσαρεστημένους τους κατοίκους του κέντρου.

Όλα δείχνουν ότι όταν η καραντίνα αρθεί - και σίγουρα από τη νέα χρονιά - ο κυκλοφοριακός χάρτης της Πάτρας θα έχει υποστεί ριζικές αλλαγές, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται και οι οριστικές μελέτες που θα "ξεκολλήσουν" την πολυαναμενόμενη αντιδρόμηση της Κανακάρη.

 

Διαβάστε επίσης