Γιατί οι τουριστικοί πράκτορες είναι οι δικοί σας άνθρωποι

Του Γιώργου Τελώνη

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος έρχεται να προσδώσει το δικό του παραγωγικό στίγμα σε μια εποχή που ο κόσμος, αργά αλλά σταθερά, επιστρέφει στον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Η τάση αυτή, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις ΗΠΑ και κάνει αισθητή την εμφάνισή της πλέον και στην Ευρώπη, αποδίδεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως απευθυνόμενοι σε ένα τουριστικό γραφείο για τις διακοπές τους εξοικονομούν χρήμα και χρόνο!

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους πρώτους μήνες του 2016  για λογαριασμό της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της, που θα δημοσιοποιηθούν εντός των ημερών, το 23% των Αμερικανών επέλεξε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσει μέσω αυτού τις διακοπές του. Κι αυτό είναι το υψηλότερο (σχετικό) ποσοστό της τελευταίας τριετίας.

Βάσει της ίδιας έρευνας, τα δύο τρίτα είπαν ότι προσφεύγοντας σε έναν τουριστικό πράκτορα διαπίστωσαν ότι το ταξίδι τους αποδείχθηκε γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους μια πολύ καλύτερη εμπειρία, το 69% εξέφρασε την εκτίμηση ότι εξοικονόμησαν χρόνο στο σχεδιασμό και στο κλείσιμο των διακοπών τους, το 66% παραδέχθηκε ότι οι τουριστικοί πράκτορες τους βοήθησαν να αποφύγουν λάθη που κοστίζουν, ενώ το 64% ανέφερε ότι τα τουριστικά γραφεία έκλεισαν για τους ίδιους τις καλύτερες συμφωνίες.

Κατά συνέπεια, κι αν δεχθούμε ότι η άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι βαρόμετρο για την εξέλιξη των πραγμάτων και  κατ’ επέκταση για το μέλλον, διαπιστώνουμε ότι εδραιώνεται μια σημαντική στροφή του κοινού στα τουριστικά γραφεία.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;  Μα διότι το Διαδίκτυο, καθ’ όλα θαυμαστό και χρήσιμο πολυεργαλείο, κρύβει ουκ ολίγες παγίδες ως προς το κλείσιμο των διακοπών. Ο κίνδυνος εξαπάτησης δεν είναι, απλώς, ορατός. Είναι υπαρκτός και παραμονεύει ανά πάσα στιγμή.

Αρκεί να αναλογιστείτε, πόσοι από εσάς διαπιστώσατε ότι το ξενοδοχείο που κλείσατε μέσω του Διαδικτύου δεν είχε τελικά καμία σχέση με αυτό που αντικρίσατε στην πραγματικότητα. Και να σκεφτείτε από κοντά, πόσοι από τον περίγυρο σας έχουν πέσει θύματα ανάλογης εξαπάτησης.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο όποιος κίνδυνος παραπλάνησης εκλείπει από τη στιγμή που απευθύνεστε σε ένα αναγνωρισμένο, εξειδικευμένο, τουριστικό γραφείο, σε έναν επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα, του οποίου ούτε καν σαν σκέψη δεν τού περνάει από το μυαλό να σας ξεγελάσει.

Διότι ακριβώς είναι επαγγελματίας, με συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν συνιστά μια απρόσωπη κατάσταση χωρίς όνομα και ταυτότητα. Δεν διανοείται να παίξει με τη δουλειά του, με το κύρος του.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα για ασφαλείς και πρωτίστως οικονομικές διακοπές, μακριά από παγίδες και «φθηνές» παροχές που στο τέλος κοστίζουν πολύ ακριβά.

Εκτός όμως αυτού, ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι συμπολίτες μας ότι, εμπιστευόμενοι τα τουριστικά γραφεία της Περιφέρειας μας, στηρίζουν την τοπική οικονομία, κι εν προκειμένω τους εαυτούς τους, δεδομένου ότι τα χρήματα τους γυρίζουν κατά κάποιο τρόπο στα μέρη μας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ