Ο Ιταλικός Κινηματογράφος έκανε «στάση» στην Πάτρα

ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Ιταλικός Κινηματογράφος για τρεις ημέρες «σταμάτησε» στην Πάτρα με το αίθριο του νέου Δημαρχείου να φιλοξενεί τις εξαιρετικές ταινίες των Φεντερίκο Φελίνι, Νέρι Μαρκόρε και Λούκα Λουτσίνι, οι οποίες συνέθεσαν το πάζλ των προβολών του φετινού αφιερώματος που διοργάνωσε η αντιδημαρχία πολιτισμού σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας .

Περισσότεροι από 700 φίλοι του κινηματογράφου παρακολούθησαν τις ταινίες με την αριστουργηματική “La dolce vita” (Γλυκιά ζωή)  του Φελίνι να ανοίγει την αυλαία των προβολών την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου τη «σκυτάλη» πήρε ο Νερί Μαρκορέ με την ταινία  «Zamora». Μία ταινία η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα του σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου. 
Ο κύκλος των προβολών έκλεισε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου με τους σινεφίλ να απολαμβάνουν  μέσα από την ταινία  «Le mie ragazze di carta» η οποία πραγματεύεται την ιστορία και  τις αλλαγές στη ζωή τριών εφήβων τις αρχές του’ 70 στην περιοχή του Τρεβίζο, τη σκηνοθετική δουλειά του Λούκα Λουτσίνι.

 Η είσοδος στις προβολές του αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο ήταν δωρεάν

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ