Πάτρα: Στα "κάγκελα" Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί για τις συγχωνεύσεις - Καταργήσεις σχολείων - Νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα

Στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης - Στο επίκεντρο και τα κενά εκπαιδευτικών

Στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντη Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, θα βρεθούν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγού Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πάτρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα κενά με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες σε βάρος κυρίως των μαθητών, αλλά και στο μείζον θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορά στην κατάργηση - συγχώνευση σχολικών μονάδων, χωρίς όπως καταγγέλεται να έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο των διήμερων κινητοποιήσεων χθες Τρίτη, Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συνάντηση που είχαν μαζί του διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τάσο Σταυρογιαννόπουλου, η απάντηση που έλαβαν από τον Προϊστάμενο, ήταν πως θα κάνει ότι του πουν από το Υπουργείο..! 

Επισημαίνεται πως βάσει εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας που έχει σταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με την κατάργηση και στη συνέχεια συγχώνευση σχολείων, θα δημιουργηθούν σχολικές μονάδες "μαμούθ", οδηγώντας στην υποβάθμιση τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και στην εν γένει λειτουργία σχολείων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρογιαννόπουλο, πρόθεση είναι η δημιουργία σχολικών μονάδων με 20 και πλεον εκπαιδευτικούς (με οργανικές θέσεις) έναντι 12 που υπάρχουν σήμερα, και εκρηκτική αύξηση των μαθητών. Δεν είναι μακρυά το ενδεχόμενο να δούμε 400 παιδιά να συνυπάρχουν και να προαυλίζονται σε σχολικές μονάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται, επισημαίνεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πάτρας.

 

Διαβάστε επίσης