Στα επίπεδα του 1989 επέστρεψε το Χρηματιστήριο

KEΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 11,9 ΔΙΣ. ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Mαύρη» Δευτέρα ήταν η χθεσινή για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κάτι που βάζει σε ουσιαστικές σκέψεις τους αναλυτές, αν και κατά πόσον οι διεθνείς επενδυτές «πωλούν Ελλάδα» ή αν παρακολουθούν με κάποια μεγαλύτερη ένταση την αντίστοιχη πτώση στις διεθνείς αγορές. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 97,588 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 10,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 8,23%.

Ο Γενικός Δείκτης σε ελεύθερη πτώση έκλεισε χαμηλότερα κατά 7,87% στις 464,23 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στο -8,60% (460,56 μονάδες). Ας σημειωθεί πως σε σύνολο πέντε συνεδριάσεων ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει απώλειες 16,7%.

Κρίσιμο Eurogroup
Η αγορά αναμένει το επόμενο Eurogroup (11 Φεβρουαρίου) που συμπίπτει και με την τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών από τον MSCI (θα ανακοινωθούν στις 11 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου.

imerisia.gr

Διαβάστε επίσης