Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,55% στη συνεδρίαση της Δευτέρας

18/09/2023 | 18:31

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά την αρχική άνοδο που στηρίχθηκε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody΄s την Παρασκευή.

Η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κατόρθωσε να συνεχίσει την ανοδική αντίδραση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέσω και πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διακρίθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.251,66 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,55%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.267,53 μονάδες (+,071%) και κατώτερη τιμή στις 1.249,53 μονάδες (-0,72%

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ διακινήθηκαν 40.496.483 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,09%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+2,25%), της Alpha Bank (+1,92%), της ΕΥΔΑΠ (+1,50%), του ΟΤΕ (+1,29%) και της Πειραιώς (+0,95%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,96%), της Τιτάν (-2,71%), της Jumbo (-2,24%), των ΕΛΠΕ (-2,24%) και της Elvalhalcor(-1,64%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,33%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,28%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,92%) και του Εμπορίου (-2,46%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 27.036.385 και 4.236.375 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 40,58 εκατ. ευρώ και η Mυτιληναίος με 8,50 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 29 μετοχές, 63 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα +16,81% και Interlife +6,37%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αλουμύλ -22,69% και Frigoglass -6,25%.

 

ΠΗΓΗ

Ισπανική ομελέτα
18/10/2025 | 01:31

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Πάτρα: «17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο»! Τι λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της με αυτισμό

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν δίπλα από σχολείο – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ΦΩΤΟ

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Στο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Δημήτρης Παλούμπης