Επέστρεψε στην άνοδο η Wall

19/11/2022 | 16:26

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι η λεκτική από τους αξιωματούχους της Φέντεραλ Ριζέρβ γίνεται πιο αυστηρή, ενώ στήριγμα προσέφεραν και τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 199,37 μονάδες ή 0,59% στις 33.745,69 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 3.965,34 μονάδες με άνοδο 0,48%. Ο Nasdaq τερμάτισε με οριακή άνοδο 0,01% παραμένοντας ουσιαστικά στάσιμος στις 11.146,06 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση όμως και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση. Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,01%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,69%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,57%. Οσον αφορά τις επιδόσεις τους στο μήνα, μέχρι στιγμής παρουσιάζουν άνοδο.

Η Stephanie Lang της Homrich Berg ανέφερε ότι η εβδομάδα αυτή χαρακτηρίζεται από την επιστροφή στην πραγματικότητα, μετά την εντυπωσιακή άνοδο που σημειώθηκε μετά τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

«Το ράλι που ακολούθησε μετά από τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή δεν δικαιολογείτο από τα θεμελιώδη…Η αγορά εξακολουθεί να προεξοφλεί μία ομαλή προσγείωση, η οποία όμως δεν νομίζουμε ότι τελικά θα συμβεί. Επομένως όταν ακούμε τους αξιωματούχους της Fed να κάνουν δηλώσεις και να επαναλαμβάνουν την αυστηρή στάσης του, τότε αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η αγορά επαναπροσδιορίζεται σε αυτές», αναφέρει η Stephanie Lang.

Σήμερα, η διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι οι διαμορφωτές πολιτικής μπορούν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό χωρίς να πλήξουν την αγορά εργασίας. Ωστόσο, την Πέμπτη, ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Σεντ Λούις είπε ότι τα επιτόκια δεν έχουν φθάσει ακόμη στη ζώνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστική. Ο ίδιος προτείνει ότι το επίπεδο αυτό θα ήταν στο 5% έως 7%, το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό που προεξοφλεί η αγορά.

Oι λεγόμενοι «αμυντικοί» τομείς ήταν αυτή που καθοδήγησαν την άνοδο στο δείκτη S&P 500 με τις εταιρείες κοινής ωφελείας να ενισχύονται 2%, το real estate 1,3% και ο κλάδος υγείας 1,2%. Στον αντίποδα ο κλάδος ενέργειας που υποχώρησε 0,9% ακολουθώντας την πτώση των τιμών πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές ζήτησης σητν Κίνα.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ