Ψήφισμα για το ασφαλιστικό προτείνει η "Νέα Πόλη"

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη», με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 κατά της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα προτείνει στα μέλη του σώματος να εγκρίνουν το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται άδικα από την ασφαλιστική καταιγίδα που ετοιμάζεται να προκαλέσει η κυβέρνηση.

Το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας βρίσκει το Δημοτικό Συμβούλιο κάθετα αντίθετο, καθώς δεν δίνει λύσεις ούτε προοπτική στο ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας, αλλά έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το προσχέδιο και να ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση αντί της εύκολης λύσης που είναι η «ληστρική», υφεσιακή επιβολή μέτρων που θίγουν δικαιώματα τα οποία έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και προσωπικές θυσίες.

Είμαστε αντίθετοι σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων που βάζουν σε δοκιμασία άλλες επαγγελματικές ομάδες, και τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή. Γι’ αυτό καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που προκύπτουν από την ακατάσχετη υποσχεσιολογία της και να προχωρήσει άμεσα σε ειλικρινή διάλογο με όλες τις επαγγελματικές τάξεις που θίγονται από το προσχέδιο για το ασφαλιστικό. 

Διαβάστε επίσης