Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας με στόχο σπίτι βουλευτή στο Αφγανιστάν

Νεκρός και ο γιος του, που γιόρταζε την απελευθέρωση του από τους Ταλιμπάν

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 14 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στο Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν και είχε στόχο το σπίτι τοπικού βουλευτή, σύμφωνα με τις αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια «ζίργκα», συνέλευσης προεστών φυλών που συνεδρίαζε στην κατοικία του Ομπαϊντουλάχ Σινγουάρι, βουλευτή της επαρχίας ο οποίος είναι σώος. Αντίθετα, ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκε και ο πατέρας του, ο Μαλίκ Ουσμάν Σινγουάρι, σεβάσμιος γέροντας φυλής, υποστηρικτής της κυβέρνησης της Καμπούλ, τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, στο σπίτι γινόταν γιορτή για την απελευθέρωση του γιου του Σινγουάρι, μετά την ομηρεία του από τους Ταλιμπάν. Ο γιος είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζανίντ δήλωσε μέσω Twitter ότι δεν ήταν οι αντάρτες πίσω από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται την παραμονή νέας συνεδρίασης στην Καμπούλ με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης, οι οποίες ανεστάλησαν το καλοκαίρι.

Η πόλη Τζαλαλαμπάντ είναι κοντά στα πακιστανικά σύνορα. Στην επαρχία Νανγκαρχάρ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταδιακή εγκατάσταση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο άλλωστε ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του πακιστανικού προξενείου στο Τζαλαλαμπάντ. Στην επίθεση αυτή, που έγινε την περασμένη Τετάρτη, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης