Αχαΐα: Θέμα ασφάλειας του "Μουτζούρη" θέτει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου

Απέστειλαν επιστολή σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλε ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου. Με την επιστολή αυτή, εφιστά την προσοχή για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται και την τήρηση των Κανονισμών Κυκλοφορίας, κατά την κίνηση της ατμηλάτου («Μουτζούρη») και του βαγονιού στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Ανδρέας Λεχουρίτης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Χαράλαμπος Κόκλας, ΄΄στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων στις 10/1/2016 και εντός των ορίων του Σταθμού, κυκλοφόρησε η ατμήλατος μαζί με βαγόνι που πρόσφατα επισκευάστηκε. Παρά το ότι είχαν προηγηθεί ενέργειες του Σωματείου μας προς την Δ.Κ. μετά από παρόμοια περιστατικά και αν και είχαμε επιστήσει την προσοχή για τα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των Κανονισμών Κυκλοφορίας΄΄.

΄΄Ζητάμε την πλήρη εφαρμογή των Κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας και οποιαδήποτε κυκλοφορία να γίνεται παρουσία Σταθμάρχη, η ζεύξη να γίνεται από Κλειδούχο και η άφιξη να γίνεται από Τεχνίτη του Μηχανοστασίου Διακοπτού.

Επίσης, ζητάμε να γίνει άμεσα και εκπαίδευση των Μηχανοδηγών. Γνωρίζουμε την έλλειψη προσωπικού, όπως τη γνωρίζετε και εσείς. Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί καμία «έκπτωση» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Σας θέτουμε απέναντι στις ευθύνες σας, για ό,τι συμβεί στο μέλλον λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας΄΄, καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Διαβάστε επίσης