Πάτρα: Επί τάπητος η οικονομική ασφυξία του Δήμου και η στήριξη στα λαϊκά στρώματα

τι συζητητσαν δ. κουτσουμπας και κ. πελετιδης

Με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευαν ο Δημήτρης Τζαβάρας μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. και Γραμματέας Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και ο Σπύρος Μπέτσης Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος και η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν διεξοδικά τον Γ. Γραμματέα της Κ.Ε. και τα μέλη της αντιπροσωπείας του κόμματος, για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και την εξάντληση κάθε περιθωρίου, ώστε να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική.

Αναφέρθηκαν στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη χιλιάδων οικογενειών, τις μεγάλες μειώσεις και απαλλαγές στα τιμολόγια του νερού, την στήριξη των νέων ζευγαριών με την κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς για τους χαμηλόμισθους. Επίσης στην τεράστια καθημερινή προσπάθεια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για να αντιμετωπίσουν τις οξυμένες διατροφικές ανάγκες που αυξάνονται αλματωδώς, λόγω της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης.

Τον ενημέρωσαν ακόμα, για τις μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, που το ύψος τους ξεπερνά το 70% και στην σταθερή διεκδίκηση για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και η μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων για τις ανάγκες των Δημοτικών Υπηρεσιών. Τα τελευταία πέντε χρόνια, συνταξιοδοτήθηκαν 600 εργαζόμενοι και η πρόσληψη ανάλογου αριθμού υπαλλήλων καθίσταται υποχρεωτική για να εκπληρώσει στοιχειωδώς ο Δήμος τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες.  

Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέδωσαν φάκελο στον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν το συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης (οικονομία, προσλήψεις, έργα υποδομής), τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στην οριστική παραχώρηση ολόκληρης της λιμενικής ζώνης στο λαό, και τις ντεφάκτο ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση (Νότιο Πάρκο και χώροι στάθμευσης).

Εξέφρασαν τέλος τις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για δυναμικές πρωτοβουλίες σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει όλες τις λαϊκές οικογένειες. Πρωτοβουλίες για την στήριξη και την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους και για το δικαίωμά τους, στην σταθερή εργασία, με πλήρη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο κ. Κουτσούμπας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει ολόπλευρα (με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, την εφημερίδα Ριζοσπάστης και το πόρταλ του 902), όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

 

 

Διαβάστε επίσης