Δοξολογία, ευχές και δεξίωση για το 2016 από τον Δήμο Αιγιάλειας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος

Με πολλές ευχές και μηνύματα αγάπης και ελπίδας γι’ αυτό το νέο έτος που μόλις ανέτειλε, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πρωτοχρονιά, η καθιερωμένη δεξίωση του δήμου Αιγιαλείας, στο υπέροχο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Και τι καλύτερο από το να φιλοξενηθεί αυτή η γιορτή στο κτίριο που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης σε στιγμές ευημερίας μέσα στο χρόνο…

Αυτή την ευημερία προσδοκά και ο δήμος Αιγιαλείας για τη νέα χρονιά που, ξεκινά μεν με δύσκολους οιωνούς, ωστόσο, οι άνθρωποί του, θέτουν στόχους και δείχνουν διατεθειμένοι να εργαστούν για να τους υλοποιήσουν.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, δίνοντας εγκάρδιες ευχές σε όλους για μια καλή και δημιουργική χρονιά. Το αρχοντικό επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι πολίτες.

Λίγη ώρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, παρόντων μελών της δημοτικής αρχής και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, ο δήμαρχος μίλησε για την αναγκαιότητα πλέον της κοινωνικής αλληλεγγύης, τονίζοντας πως πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ευχόμενος ταυτόχρονα αγάπη, ειρήνη και ευημερία.

Παράλληλα, έκανε και μία ρεαλιστική ευχή, λέγοντας: «Εύχομαι το 2016, τουλάχιστον να μην μας πάρει αυτά που μας έχουν απομείνει…». Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, επισήμανε μεταξύ άλλων, πως «το 2015 μας πήραν την αισχύνη και έφεραν το νόμο της αναισχυντίας»,  αναφερόμενος προφανώς στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το 2016 να επανέλθουν τα χρηστά ήθη και έθιμα, καλώντας το ποίμνιό του να έρθει κοντά στον Χριστό, τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος της σωτηρίας.

dhmos-aigialeias-protoxronia-04-780x439_0.jpg

dhmos-aigialeias-protoxronia-01.jpg

dhmos-aigialeias-protoxronia-02.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ