Αχαΐα: "Βούλιαξαν" τα Καλάβρυτα - 90% πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα

Πόλος έλξης τουριστών

Με αισθήματα ικανοποίησης υποδέχονται τη νέα χρονιά η δημοτική αρχή και οι επαγγελματίες των Καλαβρύτων, αφού χιλιάδες επισκέπτες επέλεξαν τα Καλάβρυτα και τις γειτονικές κοινότητες, για να περάσουν το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα ξενοδοχεία μας έχουν πληρότητα που αγγίζει το 90%», προσθέτοντας ότι «οι επισκέπτες θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία με τα χρήματα που θα δαπανήσουν για την διαμονή τους, αλλά και τις αγορές που θα κάνουν από τις τοπικές επιχειρήσεις».

«Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο», υπογράμμισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες δεν περιορίζονται μόνο στα Καλάβρυτα, αλλά πηγαίνουν και σε άλλες γειτονικές περιοχές, όπως στο σπήλαιο των λιμνών στα Καστριά, αλλά και στην περιοχή του Λάδωνα, για χειμερινά σπορ.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες επιλέγουν τα Καλάβρυτα, λόγω της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, αφού βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος είναι και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης που έχει την ευθύνη για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, ανέφερε πως «φροντίζουμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας». Μάλιστα, όπως σημείωσε, «φροντίζουμε να υπάρχει χιόνι στις πίστες, ακόμα και όταν καθυστερεί να σημειωθεί νέα χιονόπτωση».

Όπως εξήγησε, «αποθηκεύουμε σε ειδικούς χώρους ποσότητες χιονιού, τις όποιες, όταν χρειαστεί, τις χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τις πίστες».

Μάλιστα, ως ιδιαίτερα θετικά αποτιμώνται τα οικονομικά στοιχεία της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, κατά την προηγούμενη χιονοδρομική περίοδο, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον περασμένο Απρίλιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό των εξόδων επί του τζίρου (66,35%) και το υψηλότερο ποσοστό των λειτουργικών κερδών επί του τζίρου (18,36%), καθόλα τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.

Εκτός όμως από το χιονοδρομικό κέντρο, πόλος έλξης των επισκεπτών αποτελεί και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος

Ειδικότερα, οι σύγχρονοι και μεγαλύτερης χωρητικότητας συρμοί του οδοντωτού, αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών στα Καλάβρυτα, που θέλουν να κάνουν την μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, μέσα από το φαράγγι του Βουραικού.

Οι τέσσερις νέοι ελβετικής κατασκευής συρμοί έχουν χωρητικότητα περίπου 120 επιβατών ο κάθε ένας και πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση 4 δρομολόγια. Μάλιστα, όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση, μπορούν να πραγματοποιούν δρομολόγια και σαν διπλοί συρμοί, μεταφέροντας έτσι περίπου 240 επιβάτες.

Όπως είπε ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, «είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για ταξίδι με το οδοντωτό, που για να βρει κάποιος εισιτήριο, ειδικά την περίοδο των εορτών και τα Σαββατοκύριακα, θα πρέπει να φροντίσει να κάνει εγκαίρως κράτηση».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ