Σχεδίαζαν δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα του Ισραήλ

Σε μια ακόμη υπόθεση ιρανικής κατασκοπείας, επτά κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ συνελήφθησαν, ως ύποπτοι για σχεδιασμό επιθέσεων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας ενός Ισραηλινού πυρηνικού επιστήμονα και ενός δημάρχου στο κεντρικό Ισραήλ.

Οι ύποπτοι είναι όλοι ηλικίας 19 έως 23 ετών, λένε αξιωματούχοι της αστυνομίας και της Shin Bet. Ο αρχηγός τους, ένας 23χρονος ονόματι Rami Alian, στρατολογήθηκε από έναν Ιρανό πράκτορα. Κανένας από τους υπόπτους δεν είχε ποινικό μητρώο ή ιστορικό ασφάλειας.

 

Το δίκτυο -όπως γράφουν οι Times of Israel- ήταν ενεργό για περίπου δύο χρόνια. Τους δόθηκαν διάφορες αποστολές για τις οποίες πληρώθηκαν αδρά, συμπεριλαμβανομένων γκράφιτι που απαιτούσαν την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα και βανδαλισμών στην Ιερουσαλήμ, καθώς και την αποστολή φωτογραφιών από διάφορες τοποθεσίες.

Κάποια στιγμή -σύμφωνα με το δημοσίευμα- τους είπαν να ρίξουν μια χειροβομβίδα σε έναν Ισραηλινό υπάλληλο ασφαλείας, αν και αυτή η απόπειρα δεν έγινε ποτέ.

Το σχέδιο για τον πυρηνικό επιστήμονα

Ο Alian έλαβε μια φωτογραφία και τη διεύθυνση του πυρηνικού επιστήμονα και του είπαν ότι θα πληρωνόταν 200.000 NIS (53.000 $) εάν τα κατάφερνε. Οι αρχές λένε ότι άρχισε τις προετοιμασίες για την δολοφονία αλλά το δίκτυό του εξαρθρώθηκε και ο ίδιος συνελήφθη πριν προλάβει να προχωρήσει.