Λούνα παρκ: Μόνο τρία σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά

Τα υπόλοιπα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορούν να δέχονται κοινό

Μόνο τρία λούνα παρκ που λειτουργούν στη χώρα μας έχουν άδεια και αναμένεται να παραμείνουν ανοικτά για τους επισκέπτες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Πρόκειται για το μεγάλο λούνα παρκ της Αθήνας και δύο στην περιφέρεια. Τα υπόλοιπα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορούν να δέχονται κοινό.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι μία από τις δύο εταιρείες που πιστοποιεί τα λούνα παρκ δεν γνωμάτευε σωστά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Επίσης, φαίνεται να προκύπτει πως η ίδια εταιρεία είχε αλλάξει το προσωπικό 3-4 ατόμων για να κάνει τους «εξονυχιστικούς ελέγχους», ενώ υπάλληλοι της εταιρείας έδιναν και ιδιωτικά παραστατικά πως όλα είναι καλά, κάτι που δεν επιτρεπόταν.

Όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ το enikos.gr, η λειτουργία πολλών λούνα παρκ, παιδότοπων και παιδικών χαρών στη χώρα βρίσκεται στον «αέρα», καθώς η εταιρεία που τους είχε χορηγήσει την απαραίτητη πιστοποίηση για τον εξοπλισμό χάνει τη διαπίστευση που είχε ως αναγνωρισμένος φορέας ελέγχου.

Ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ τον περασμένο Αύγουστο στην Χαλκιδική ήταν η αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για τα όσα συμβαίνουν στα λούνα παρκ της χώρας.

Στις «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε ο Γιώργος Καϊμπαλής, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη. «Η εταιρεία μπορεί να ήταν οποιαδήποτε και να λειτουργούσε με οποιοδήποτε τρόπο. Το θέμα είναι η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι που δανειοδοτούσαν τα λούνα παρκ. Πρέπει να πάρουν την ευθύνη οι δήμαρχοι που άφησαν όλο τα καλοκαίρι ανοιχτά τα λούνα παρκ. Εμείς περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες. Από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα τα λούνα παρκ λειτουργούν. Στον Δήμο Κασσάνδρας που μας έφεραν νεκρό το παιδί, δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Μιλάμε για ζωές. Εμάς μας έκλεισαν το σπίτι».