Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου - Παραλίγο να έρθουν στα χέρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επικίνδυνα ανέβηκαν οι τόνοι στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου, μεταξύ του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στον δήμο και τους δυο πρώην δημάρχων και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κώστα Λύρου και Νίκου Καραπάνου.

Ο κ. Λύρος άφησε σαφείς υπαινιγμούς για εργαζομένους του δήμου κατονομάζοντας τον προϊστάμενο Μάριο Λύτρα ενώ δέχτηκε την παρέμβαση Μπαρμπετάκη όταν έκανε λόγο για το δίδυμο «Κώτση – Θεοδώρου». Μάλιστα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στενή συγγενής «ευνοημένου εργαζόμενου» έχει προσληφθεί ως ειδική συνεργάτης στον δήμο.

Εκείνη τη στιγμή επήλθε η «έκρηξη» του κ. Μπαρμπετάκη , προέδρου του Σωματείου εργαζόμενων που παρενέβη στη συζήτηση για να επακολουθήσει σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του συνδικαλιστή και των πρώην δημάρχων κ. Λύρου και Καραπάνου. Ο κ. Καραπάνος μάλιστα, αποκάλεσε τον κ. Μπαρμπετάκη «μελλοντικό διευθυντή» που φτιάχνει τον Οργανισμό του δήμου, όπως τον βολεύει.

Η κόντρα εξελίχθηκε σε συζήτηση για τον ΧΥΤΑ ενώ συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης πάνω στην εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τροποποίηση Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, όπου υπήρχαν σαφή υπονοούμενα σε βάρος του κ. Μπαρμπετακη για τον ρόλο του στην εισήγηση.

Διαμαντόπουλος: Αμέριστη στήριξη στους εργαζόμενους:

«ΔΗΛΩΝΩ την αμέριστη στήριξή μου σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που με αυταπάρνηση εκτελούν το έργο τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ απερίφραστα την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Λύρος εναντίον τους στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πιστέψω την άδικη, αδικαιολόγητη και αήθη αναφορά ονομάτων υπαλλήλων μας και της οικογενειακής τους κατάστασης στο δημοτικό
συμβούλιο και την δημόσια στοχοποίησή τους χωρίς κανένα λόγο και αιτία.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ επιτέλους στους ανθρώπους μας».

Η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων:

Χθες δυστυχώς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, θεωρητικά στο άντρο της τοπικής Δημοκρατίας, γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων σε ύφος και ήθος αναφορών των δύο πρώην δημάρχων με προσωπικές αναφορές σε ονόματα και οικογένειες υπαλλήλων του Δήμου, ακόμη και άλλων υπηρεσιών εκτός Δήμου, σπιλώνοντας υπολήψεις και συνειδήσεις με δημόσια στοχοποίησή τους χωρίς κανένα λόγο και αιτία, μάλλον για να καλύψουν δικές τους αδυναμίες και αστοχίες με σκοπό μικροπολιτικά συμφέροντα.

Επίσης σε πλήρη συμφωνία οι δύο τους εκτός των άλλων, προσπάθησαν στο πρόσωπο του προέδρου να σπιλώσουν και να αμαυρώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς είχαν και έχουν αλλεργία γενικά στις νόμιμες διεκδικήσεις, όπως φάνηκε κατά την διάρκεια της θητείας τους. Θητείες που καταδίκασαν οι Πολίτες.

Βέβαια στην συνέχεια πήραν την σκυτάλη τα τρολ επίσημα και ανεπίσημα σε πλήρη γραμμή με τους δύο πρώην δημάρχους. Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όλοι εσείς που ζείτε στις σκιές και είστε λάτρεις του γκρίζου και του μαύρου, είναι ότι όλα αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς και μας χαλυβδώνουν

Ντροπή και μόνο ντροπή

Δήλωση Κ. Λύρου: «Μόνιμα ευνοημένοι αξιωματούχοι»

«Με αφορμή τη συζήτηση για το οργανόγραμμα του Δήμου μας, μου δόθηκε η ευκαιρία με απόλυτη ειλικρίνεια να επισημάνω τα κρίσιμα ζητήματα, που από την εμπειρία της θητείας μου προκαλούν δυσλειτουργίες και τον κρατούν χαμηλά.
Τόνισα την ευκαιρία που διαθέτει η παρούσα δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο οργανόγραμμα και στη διοίκηση του προσωπικού, κάτι το οποίο αν και επιμόνως το προσπάθησα, μη έχοντας πλειοψηφία δεν μου το επέτρεψαν.

Είναι διάχυτη η διαπίστωση ότι αρκετές λειτουργίες στο Δήμο μας χωλαίνουν και οι δημότες μας δικαίως διαμαρτύρονται.
Στηλίτευσα την φωτογραφική στα μέτρα των μόνιμων ευνοημένων «αξιωματούχων» μη αξιοκρατική μεθόδευση, η οποία μάλιστα ξεπερνά και τον νόμο! Μια μεθόδευση που κρατά σε… ομερτά , όπως άστοχα είπε ο κ. Διαμαντόπουλος για άλλο θέμα…, τις εμπλεκόμενες πλευρές οι οποίες κάνουν τις δουλειές τους!
Επεσήμανα με θάρρος γνώμης την συγγενική σχέση κομβικών υπαλλήλων με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των αποφάσεων του δημάρχου, παρά τις διατάξεις περί οικογενειοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η αρχή του ασυμβίβαστου αυτό το απαγορεύει, κάτι το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν το δέχεται αλλά το αντίθετο με προσλήψεις που κάνει το επιτείνει…
Είναι ενέργειες που δηλώνουν αδυναμία διοίκησης και φανερώνουν στημένα παιχνίδια στις πλάτες των συμφερόντων των πολιτών και δυστυχώς είναι πολλά και σοβαρά τα παραδείγματα στο μέχρι τώρα σύντομο αλλά επιζήμιο βίο της δημοτικής αρχής.
Καταδικάζω τις ενέργειες της αυτές ως υποβολιμαίες.
Με τέτοια αναχρονιστικά μυαλά ο τόπος μας δεν πάει μπροστά, οι νέοι αποκαρδιώνονται και η αυτοδιοίκηση καθίσταται φέουδο των προνομιούχων».