ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Πάτρα: Λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων - Το Ελεγκτικό Συνέδριο "άναψε το πράσινο φως" - ΕΓΓΡΑΦΟ

Ένα όνειρο χρόνων αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Το πρόβλημα των απορριμμάτων της Πάτρας και της Δυτ. Αχαΐας μπαίνει στο δρόμο της λύσης, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα με έγγραφό του "ανάβει το πράσινο φως" για την κατασκευή του εργοαστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην θέση Φλόκα, της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24 το Ελεγκτικό Συνέδριο απέστειλε σήμερα στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ) έγγραφο που εγκρίνει την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει την κατασκευή του εργοαστασίου.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία "Μεσόγειος Α.Ε." που αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου θα μπορεί άμεσα να υπογράψει την σύμβαση με τον ΣΥΔΙΣΑ και οι εργασίες να ξεκινήσουν τάχιστα.

Η υλοποίηση του έργου θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων Πάτρας και Δυτ. Αχαΐας , κάτι που είχε ξεκινήσει ως σχεδιασμός το 2018 , συναντώντας πολλά εμπόδια στην πορεία.

Βέβαια η έγκαιρη κατασκευή του εργοστασίου θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη των απαιτούμενων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Γιατί μεγάλο "αγκάθι" αποτελεί η έλλειψη των πιστώσεων των ευρωπαϊκών κονδυλίων , που έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα της περιοχής. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ