Πάτρα: Τι απαντά ο Δήμος για το αντλιοστάσιο στη Ρομάντζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Στο στόχαστρο μέχρι και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης, αρκεί να χτυπηθεί η Δημοτική Αρχή!», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων και συνεχίζει:

"Με την κατασκευή του αντλιοστασίου στη Ρομάντζα το επόμενο διάστημα –σε συνδυασμό με τα κρίσιμα έργα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού-, δίνουμε οριστική λύση στο θέμα των βόθρων στην περιοχή της Έξω Αγυιάς και ταυτόχρονα κάνουμε τη θάλασσα καθαρότερη, προστατεύεται συνολικά το περιβάλλον. Με την επέκταση του βιολογικού, που προχωράει όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, το 2025, 30.000 κάτοικοι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν βόθρους και θα εξυγιανθεί όλη η περιοχή.

Η λύση που εφαρμόζεται στη Ρομάντζα, έχει ήδη εφαρμοστεί και κριθεί θετικά εκ του αποτελέσματος σε όλη την Πάτρα. Το αντλιοστάσιο αυτό που κατασκευάζεται, όπως και τα άλλα που υπάρχουν μέσα στην πόλη, δεν δημιουργεί οχλήσεις (οσμές, θόρυβο) και οι αντλίες του βρίσκονται σε βάθος 6 μέτρων, ενώ στον υπέργειο οικίσκο θα υπάρχει ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν ένα αντλιοστάσιο σταματήσει να λειτουργεί, συνεπακόλουθα πρέπει να σταματήσει η υδροδότηση όλης της περιοχής, για να μην έχουμε αρνητικές συνέπειες.

Η τεχνική λύση, λοιπόν, που έχει προκριθεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μας επιτρέπει την καλύτερη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα, την τακτική συντήρηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης τυχόν βλάβης, την ασφαλέστερη λειτουργία του (π.χ. πλημμύρες). Οποιαδήποτε άλλη λύση εγκυμονεί μεγάλους τεχνικούς κινδύνους.

Οι «ελάχιστοι» κάτοικοι που διαμαρτύρονται –κυρίως για πολιτικούς λόγους- και θέλουν να αναστείλουν μια επιτυχή διαδικασία της ΔΕΥΑΠ που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης, διαμαρτύρονται για έναν οικίσκο 31 τετραγωνικών μέτρων και ύψους μέχρι 3 μέτρα, που θα βρίσκεται σε μια πλατεία 2.2 στρεμμάτων (!), τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε μία πολύ πλεονεκτική θέση της πόλης, έχοντας μπροστά τους επί της ουσίας ολόκληρη την παραλιακή ζώνη! 

Ακόμη, ο χώρος της Ρομάντζας αποτελεί τη βέλτιστη λύση για την περιοχή, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις για την απαραίτητη κλίση του εδάφους και ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου. Διευκρινίζεται επιπλέον, ότι η Ρομάντζα δεν αφορά μόνο τη γωνία της Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά ολόκληρη την περιοχή μέχρι και το κολυμβητήριο, η οποία θα αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά. Η χρήση του όρου «Ρομάντζα», σκοπίμως προσδιορίζεται μονάχα μπροστά από τα δύο καφέ!

 

Παρά το ότι Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εκπροσώπους κατοίκων, δίνοντας όλα τα σχέδια και έγγραφα για τις διαστάσεις του αντλιοστασίου, συνεχίζουν να δημοσιεύονται ψευδή στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων. Λέγεται, ψευδώς, ότι το αντλιοστάσιο θα είναι 92 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι σαν διώροφο κτίριο. Επιστρατεύονται τα πάντα για να χτυπηθεί η Δημοτική Αρχή, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες μας.

Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους (και ακόμα πιο γνωστά σε εκπροσώπους μηχανικών και του τεχνικού κόσμου), όμως η αλήθεια θυσιάζεται μπροστά στο σκοπό. Η εναντίωση κατά τη φάση εκτέλεσης ενός έργου που βρίσκεται ήδη στο 80% της ολοκλήρωσής του και μια εβδομάδα πριν τη σύνδεση των κατοικιών, είναι υποκριτική και αποδεικνύει το πώς γίνεται «η τρίχα, τριχιά».

Αυτό, όμως, που παραγνωρίζουν είναι ότι στην πραγματικότητα βλάπτουν τον πατραϊκό λαό και εν προκειμένω τον κόσμο της Αγυιάς, για τους οποίους σε περίπτωση ακύρωσης αυτής της απόφασης, θα σημαίνει ότι το έργο μετατίθεται τουλάχιστον 10 χρόνια στο μέλλον (νέες μελέτες, νέα χρηματοδότηση, νέα αναζήτηση χώρου κ.α.), με δρόμους και χώρους σκαμμένους και σε αχρηστία. Μιλάμε επί της ουσίας για διακοπή της διαδικασίας εξυγίανσης της παραλιακής ζώνης και της απαλλαγής από τους βόθρους στην Έξω Αγυιά.

Οι υποκινητές είναι ξεκάθαρο ότι αποτελούν μια μειοψηφία κατοίκων, εκλεγμένοι και πολιτευτές της αντιπολίτευσης που έχουν επιτάξει όλο το προσωπικό των κομμάτων τους από οποιαδήποτε θέση, για να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι στην Πάτρα λαμβάνει χώρα μετά από δεκαετίες ένα πρωτόγνωρο έργο και στον τομέα της αποχέτευσης, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που στην πλάτη των πατρινών έγιναν πολλά ευτράπελα (βλέπε κατασκευή βιολογικού χωρίς αποδέκτη και άλλα πολλά).

Η Πάτρα και οι γειτονιές της γνωρίζουν τον καθέναν τους. Αναγνωρίζουν τους δημαγωγούς και όπως έδωσαν, έτσι θα ξαναδώσουν την απάντησή τους".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ